KÜLFÖLD

Tárt karokkal vár Svédország 150 dzsihadistát és 50 gyermeket!

Kashif Virk imám, az iszlám Ahmadiyya szövetség képviseletében azt mondta, hogy az Iszlám Államtól visszatérő harcosok megérdemelnek egy második esélyt. De ezzel nem mindenki ért egyet.
  • Szerző: SZM

Nem túlzás azt állítani, hogy Svédország tárt karokkal várja az a körülbelül 150 dzsihadistát és a hozzájuk tartozó 50 gyermeket,
akiket Szíriából és Irakból telepítenek át, ma még nem ismert módon és időpontban.

Az egész országban csupán egyetlenegy “rebellis” önkormányzat van, amely köszönte, de nem kért belőlük. Ez a Staffanstorp önkormányzata, amelynek egyik vezetője, Christian Sonesson azt közölte, hogy ők “az áldozatok oldalán állnak”, hiszen ki tudja, hogy a visszatérő, egykori ISIS harcosok hány embert öltek meg.

Így a 230 visszatérőt 35 önkormányzat fogja elosztani egymás között, hogy mindenhova jusson belőlük. Április 24-én az úgynevezett Erőszakos Extrémizmus Megelőzési Központja (CVE) megbeszélést folytat az önkormányzatokkal arról, hogy mit kell majd velük tenni.

A CVE vezetője, Jonas Trolle Dagens Nyheternek elmondta, hogy eddig
Svédországba már több tucat egykori harcos tért vissza, de csak egyetlen egyre tudták rábizonyítani, hogy harctéri bűnöket követett el. A szervezet tisztában van azzal, hogy a férfiak, a nők és még gyerekek is veszélyesek (“ideológiailag motiváltak”) lehetnek.

Éppen ezért a CVE megbeszéléseket folytat a gyermekpszichiáterekkel és a szociális szolgálatok képviselőivel, hogy megvitassák, hogyan segíthetnek a visszatérő gyermekeknek.

Kashif Virk imám, az iszlám Ahmadiyya szövetség képviseletében azt mondta, hogy az Iszlám Államtól visszatérő harcosok megérdemelnek egy második esélyt...

Ezzel szemben Svédország vezető védelmi kutatója, Magnus Ranstorp a Nemzeti Védelmi Főiskoláról azt állította, hogy Svédországnak minden áron kerülnie kellene a dzsihadisták aktív megsegítését. Ranstorp kritizálta a svéd hatóságokat azzal, hogy túl gyengén és túl későn
reagáltak. Szerinte hiányoznak a valóságot követő jogszabályok és a jelenlegiek lehetővé teszik, hogy a háborúból visszaérkező harcosok szabadon mozogjanak bárhol Svédországban.

Forrás: Sputniknews

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?