KÜLFÖLD

Rekordhosszú idő után, lánya hangjára ébredt fel a kómából a koronavírusos családapa

Az orvosai már azt hitték, nem fogják tudni megmenteni az életét.
  • Szerző: Ripost

65 nap után vehették le John Betts-t a lélegeztetőgépről, miután sikerült felülkerekednie a koronavíruson.

Áldottnak érzem magam, hogy megnyerhettem ezt a csatát” – nyilatkozta a The Sunnak a brit férfi.

Még március 26-án került kórházba, majd intenzív ellátásra szorult a koronavírus miatt az üzleti tanácsadó és családapa. Miután kórházba került, másnap légzési nehézségei támadtak, ami miatt lélegeztetőgépre tették.

A jelenlegi adatok szerint, az 59 éves John Betts az, aki a leghosszabb ideig szorult kórházi ápolásra a koronavírus miatt Angliában. A rekordhosszú 65 nap alatt többször került életveszélyes állapotba és négy alkalommal figyelmeztették a családját, hogy valószínűleg nem fogja túlélni az éjszakát. Azonban végül elhagyhatta a kórházat, miután felébredt a kómából és legyőzte a koronavírust is.

Az ápolószemélyzet tapsviharban búcsúztatta a családapát a Northampton Generál kórházban.

„Még hosszú utat kell megtennem és tudom, hogy a rehabilitáció akár hat hónapot is igénybe vehet, de rengeteg támogatást kapok a szeretteimtől. Örökké hálás leszek a Northampton Generál ápolóinak és orvosainak” – mondta a férfi.

A férfi 23 éves lánya, Lauren Bedford és férje, Cameron, így emlékezett vissza a történtekre: „Érzelmi hullámvasút volt. Amikor először bement, azt mondták, el kell végezniük rajta pár tesztet, de akkor még azt reméltük, két héten belül hazatér.”

Amikor utoljára meglátogatta édesapját a kórházban, az orvosok már nem bíztak a felépülésében.

„Lauren bement hozzá és azt mondta neki: „Folytasd a harcot!” Abban a pillanatban még kómában volt, de az orvosok szerint a családtagok hangja néha segít. Két nappal később pedig április 16-án felébredt” – árulta el a lapnak Cameron.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?