KÜLFÖLD

Pokollá váltak a német strandok a hazaiak számára

Júniusban olyan forróság volt Németországban, hogy soha nem látott számban özönlöttek az emberek a strandokra. Csak Berlinben egy hónap alatt több mint egymillió látogatót regisztráltak. A hûsölésre vágyó emberek többsége szerint azonban az elmúlt években valami megváltozott. Fiatal bandák tartják rendszeresen rettegésben a strandokat.
címkék:
  • Szerző: WM

Ez már nem a mi fürdőnk

idézi címlapján a Bild című német napilap a német úszómesterek szövetségének elnökét. Peter Harzheim úgy véli, hogy az elmúlt években sok minden változott, a fürdőzni járó közönség is megváltozott és a hangulat sem a régi már. Harzheim arról panaszkodott, hogy az úszómestereknek már nincsen tekintélyük, főként a migrációs háttérrel rendelkező fiatalok veszik őket semmibe. A Bild megszólaltatott több fürdővendéget is, akik arról meséltek, hogy a barátnőikkel vagy kisebb testvéreikkel nem is mernek strandra menni, mert egyre veszélyesebbek.

A német lap múlt hétvégén az egyik legnagyobb berlini fürdőbe is ellátogatott, ahova csak vasárnap 82 ezer ember ment hűsölni, a strandnak egy hónap alatt több mint egymillió látogatója volt. A látkép valóban megváltozott: egyenruhás rendőrök sétálgatnak fokozott jelenléttel, burkinis muszlim nők fürdőznek, néhány büfében pedig az iszlám vallás által megengedett halal ételek kaphatóak. Peter Harzheim azt állítja, hogy neki nincs baja a burkinivel, de sok olyan muszlim nő van, akik utcai ruhával akarnak fürdőzni, ez azonban higiéniai szempontból is megengedhetetlen.

Csak a balhé számít

Jó példa a változásra az a müncheni strand, ahova június egyik hétvégéjén összesen ötször kellett nagyobb egységekkel kivonulnia a rendőrségnek. A szemtanúk beszámolói szerint mintegy 100 fiatal randalírozott a strandon, akiknek nagy többsége bevándorló volt. A fiatalok állítólag szándékosan a balhé lehetőségét keresték, ugyanis még fürdőnadrág sem volt náluk. A rendőrség többek ellen testi sértés, rendbontás és garázdaság miatt indított eljárást. A fürdő vendégek arra panaszkodtak a történtek után, hogy félelmet keltett bennük a migránsok viselkedése, állítólag még az egyik úszómestert is halálosan megfenyegették. De máshol sem jobb a helyzet. Kétszer is ki kellett üríteni egy düsseldorfi strandot, mert fiatal bandák balhéztak, rongáltak és verekedtek.

Agresszív migránsok

Szintén a múlt hétvégén történt a finterwaldi strandon, hogy egy 15 éves szíriai gyerek rátámadt egy 13 éves német kisfiúra, mert az nem volt hajlandó adni neki a chipséből. A migránsgyermek erre olyan mérges lett, hogy először vizet öntött a chipses zacskóba, majd kétszer arcon ütötte áldozatát, és egy jókorát beleharapott a hátába. A történtek miatt a 13 éves fiú szülei kihívták a rendőröket.

Múlt szerdán az egyik gelsenkircheni strandon pedig késelés történt két vendég között. A megszúrt áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A hatóságok nem közölték a támadó és az áldozat állampolgárságát. Ez egyébként az elmúlt időkre nagyon jellemző.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?