KÜLFÖLD

Pánik a fedélzeten: Sokkoló videó a Costa Rica-i hajóbalesetről!

A tavaly januári katasztrófa minden pillanatát filmre vette az egyik túlélő. A megrázó képsorokat csak most tette közzé, hogy mások is okulhassanak az ő hibáikból!
  • Szerző: Doris

Tragédiába torkollott egy hajókirándulás tavaly januárban Costa Rica partjainál. A nyaralók Tortuga szigetére indultak egynapos kirándulásra, amikor elsüllyedt hajójuk.

Még csak fél órája szelték a hullámokat, amikor a heves szél, és a háborgó tenger miatt a hajó süllyedni kezdett. A kapitány vészjelzést adott le, ám ekkor már túl késő volt...

A fedélzeten tartózkodó 109 utas közül hárman, egy 68 éves amerikai nő, egy 80 éves brit férfi és egy 70 éves kanadai asszony vesztették életüket. A tragédia egyik túlélője, egy 21 éves lány kamerájával rögzítette a katasztrófa minden pillanatát. Alexis videóján jól látható, ahogy a jókedvű turistákban tudatosul, milyen komoly a baj. A fedélzeten egy szempillantás alatt kitört a pánik.

A lány a The Sunnak adott interjújában idézte fel élete legmegrázóbb élményét. Csak az utolsó pillanatban sikerült kijutnia a süllyedő hajóról, miután rájött, hogy le kell vennie a mentőmellényét. Ellenkező esetben a vászontető alá szorulva lelte volna halálát.

Alexis eddig képtelen volt nyilvánosságra hozni a videót. Az őt ért trauma hatására sokáig aludni sem tudott, de úgy gondolta az embereknek látniuk kell, hogy mi történt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?