KÜLFÖLD

Ököllel ütötték az utasokat a fiatal migránsok, mert nem adták át nekik a helyet

Németországban folyamatosan jelennek meg olyan hírek, miszerint migránsok országszerte különböző tömegközlekedési eszközökön randalíroznak. Az elmúlt napokban ismét történt két olyan eset, ami elgondolkodtatta a németeket, hogy mi lett szeretett hazájukból.
  • Szerző: WM

A hétvégén három migráns szállt fel Böblingennél egy elővárosi vonatra. A buliból hazafelé tartó bevándorlók azonnal hangoskodni kezdtek, és kipécéztek maguknak két ülő utast. Hamar szóbeli vita alakult ki közöttük, mivel a migránsok azt követelték, hogy adják át nekik az ülőhelyet. Mivel erre a két utas nem volt hajlandó, ezért a balhés bevándorlók ököllel kezdték ütni őket. A többi utas ekkor riasztotta a rendőrséget. A következő állomásnál az egyenruhások már a helyszínen voltak, és egy 18 éves iráni migránst sikerült is őrizetbe venniük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: AFP

A másik két támadónak sikerült elmenekülnie a helyszínről.


Ugyanezen a napon Essenben két szíriai migráns szállt fel egy villamosra. Az ittas állapotban lévő 22 és 24 éves fivérek azzal kezdtek, hogy leköptek egy nőt, egy másik utast pedig félrelöktek a járművön. Ezt követően hangosan kiabálni kezdtek, felálltak a székekre és elkezdték rugdosni az üveget. Egy 27 éves utas ezt követően hívta a rendőrséget, amit a szíriai migránsok meglehetősen rossz néven vettek. A testvérek rátámadtak a fiatalra és a szidalmazás és ütlegelés mellett egy kést is előrántottak, amit többször beleszúrtak az áldozatba. A 27 éves utast kar-, nyak- és vállsérülésekkel szállították kórházba. A szíriai fiatalokat a kiérkező egyenruhások látványa sem tántorította el az agressziótól – olvasható a helyi rendőrség honlapján.

A migránsok olyan hevesen tiltakoztak az őrizetbe vétel ellen, hogy két rendőr is könnyebb sérüléseket szenvedett az eljárás során. Végül paprikaspré bevetésével sikerült megfékezni a támadókat, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek azóta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?