KÜLFÖLD

Nagy bejelentést tett a herceg: nem lesz több brit király?

"A királyi családból senki nem szeretne király vagy királynő lenni" - közölte Harry herceg.
  • Szerző: KF

Azt azért Harry hozzátette megdöbbentő kijelentéséhez, hogy ha a szükség úgy kívánja, természetesen teljesíteni fogják kötelességüket.

 

Harry herceg az ötödik a brit trónöröklési sorban, de szerinte sem az édesapja, Károly, sem a bátyja, Vilmos nem vágyik arra, hogy megörökölje II. Erzsébettől a nemes, de nehéz feladatot, szívük szerint sosem lennének királyok. De mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell félni a monarchia felbomlásától, ha itt az idő, viselni fogják a koronát. Csakhogy az már egy teljesen más Egyesült Királyság lesz.

„Mi modernizáljuk a brit monarchiát – azért, mert ez a forma jobban megfelel a mai brit embereknek. Meg akarjuk tartani azt az atmoszférát, amit a királynő 60 éven át hordozott, de maivá szeretnénk tenni Nagy-Britanniát. A királynő fantasztikus, hogy hagyja nekünk, hogy átformáljuk az országot, azt mondja: eljött a mi időnk, használjuk ki!”

– mesélte mosolyogva II. Erzsébet unokája.

 

De szomorú emlékeket is felidézett a herceg: a királyi család tagjaként ugyanis olyan nehéz kötelességei is vannak, amit senki másnak nem kívánna. Például emberek ezrei előtt kellett 12 évesen végigvonulnia szeretett édesanyja, Lady Diana koporsója mögött, miközben legszívesebben a szobájában sírva gyászolt volna.

„Egyetlen gyerektől sem lenne szabad ilyet kérni. Nem hiszem, hogy ma ilyen megtörténhetne”

– mondta Harry, aki ezeken a protokollokon is szívesen változtatna Vilmossal együtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?