KÜLFÖLD

Most jelentették be, három terroristát gyanúsítanak és vettek őrizetbe Lyonban!

A bombát elhelyező férfi egy 24 éves, algériai származású informatikus hallgató aki korábban ismeretlen volt a rendőrség számára - mondta Lyon polgármestere, Gérard Collomb.
  • Szerző: SZM

Délelőtt megírtuk, hogy a francia rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő követte el a 13 sebesültet követelő robbantást pénteken Lyonban. Mint ismeretes, a robbantás pénteken délután volt Lyon belvárosában egy sétálóutcán. Az elkövető biciklivel érkezett a támadó, letett egy bőröndöt egy pékség elé, majd gyorsan eltűnt. A robbantásnak több sérültje is volt.

A legfrissebb hírek szerint azonban nem egy, hanem három gyanúsítottat vettek őrizetbe Lyonban – írta párizsi ügyészi forrásokra hivatkozva a Btnews.

Egy 24 éves algériai férfiről, az édesanyjáról és a barátjukról van szó. A muszlim terroristának tartott “biciklis” férfi informatikus hallgató, aki korábban ismeretlen volt a rendőrség számára

- mondta Lyon polgármestere, Gerard Collomb, korábbi belügyminiszter. Az már korábban is kiderült, hogy a robbantás helyszínén rögzített DNS nem szerepelt a rendőrség nyilvántartásában.

A rendőrök a feltételezett terrorista húgát is kikérdezték, majd szabadon engedték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?