KÜLFÖLD

Mellbevágó: felismerhetetlenné égett egy kislány arca a tetűirtó sampon miatt

Brutális balesetet szenvedett egy kislány a tetűirtó sampon miatt.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas balesetet szenvedett a bradfordi Aleema Ali. A kislány a bentlakásos iskolában fejtetves lett, ezért amikor hazament a karácsonyi szünetre, azonnal bekenték a haját egy fejtetűirtó samponnal.

Amíg várta, hogy hasson, kivitte a szemetet a konyhába. Édesanyja éppen főzött és egyikük sem gondolta volna, hogy mennyire gyúlékony a szer, ami a haján van. Amikor elment a tűzhely mellett a 12 éves lány, a haja lángra kapott. Olyan gyorsan történt minden, hogy esélye sem volt cselekedni: arca, fejbőre, felsőteste és karjai a felismerhetetlenségig összeégtek.

Azonnal a kórházba szállították, ahol két hónapig kómában tartották. Testének 55 százalékán keletkezett harmadfokú égési sérülés, arca pedig felismerhetetlenné vált, hét ujját is elveszítette. A most 16 éves lány azóta túl van megannyi műtéten és beavatkozáson.

A baleset nem törte meg a lányt, azt mondta, reménykedik benne, hogy jobban helyre tudják hozni az arcát. Az Instagramon és a TikTokon is jelen van, sőt, több százezres követőtábora van. Mint mondta, szeretné bátorítani azokat, akiknek bármilyen bőrbetegsége van.

„Bizonyos értelemben örülök, hogy ez történt velem. Jobb ember lettem. Szeretem magam. Erősebb, bátrabb és magabiztosabb lettem” – mondta a Metronak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?