KÜLFÖLD

Mellbevágó: elvesztette emlékeit a kétgyermekes édesanya, családtagjaira sem ismer rá

Ittasan és strandpapucsban vezetett a baleset idején a fiatal asszony. A brutális horrorbaleset elvette tőle az életét.
  • Szerző: Ripost

Részegen, 110 kilométeres óránkénti sebességgel, strandpapucsban vezetve csapódott először két parkoló kocsinak, majd pedig egy fának Mercedesével egy 26 éves, kétgyermekes édesanya.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Kingston upon Hull városában élő Amy Williams utasát csigolyatöréssel és bélátfúródás miatt kellett kórházba szállítani a 2019 márciusában történt baleset után. Ő azóta teljesen felépült – maga a sofőr azonban nem volt ilyen szerencsés.

A balesetben Williams olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy alighanem véglegesen sérültek a mentális képességei. A kétgyermekes anyára – és gyermekeire is – édesanyja felügyen a nap 24 órájában. A szakértők szerint ugyanis sérülése gyermeki mentális állapotba taszította a 26 éves nőt, aki képtelen folyamatos koncentrációra, képtelen visszaemlékezni az elmúlt hét-tíz év eseményeire – így gyermekei születésére is –, emellett a rövidtávú memoriájával is komoly gondok vannak.

Az orvosok diszexekutív szindrómát, valamint retrográd és anterográd amnéziát diagnosztizáltak nála.

A bíróság a héten hozott döntést Amy Williams részeg száguldozása ügyében. Noha bűnösségét megállapították, a tárgyalást vezető Mark Bury bíró úgy döntött, sérülése mellett kegyetlenség lenne börtönbe küldeni, így a 16 hónapos szabadságvesztést két év felfüggesztettre módosította – számolt be az esetről a Bors a Hull Live cikke alapján.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?