KÜLFÖLD

Megint megtörtént: egy 21 éves fiatal hallgató vetett véget az életének

A fiatal mélységesen szégyellte magát, hogy kiderült a viszonya felettesével. Ezután határozta el magát a végső döntésére.
  • Szerző: Ripost

A sandhursti katonai akadémia két magas rangú katonája ellen nyomozás indult, amiért állítólag viszonyuk volt egy női tiszthelyettessel, mielőtt az felakasztotta magát a szobájában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tragédia azon az akadémián történt, ahol Vilmos és Harry hercegek is tanultak. A 21 éves Olivia Perks már korábban is megpróbált öngyilkosságot elkövetni.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az érintett felek egy őrmester és egy törzsőrmester, akik lényegesen idősebbek voltak a fiatal lánynál. Mindez annak ellenére történhetett meg, hogy a sandhursti protokoll szerint a világhírű akadémia személyzete számára tilos bármilyen intim vagy fizikai kontaktust létesíteni a gyakornokokkal.

A tragédia előtti éjszaka Perks kisasszony az őrmesterrel iszogatott, majd a férfi meghívta a hálószobájába. Másnap reggel épp egy rendezvény volt az intézményben, amit a fiatal nő lekésett. Többen látták, ahogy az előző esti báli ruhájában hagyja el az őrmester szobáját.

Mindenki más vigyázzban állt, és ott volt Olivia, amint átkelt a felvonulási területen a kadét társai és az oktatók előtt. Utána csak arról tudott beszélni, hogy milyen szörnyű volt. Olivia bajban volt, amiért lemaradt a parádéról, de a parancsnokok sokkal dühösebbek voltak az őrmesterre” – mondta az akadémia egyik forrása a Daily Starnak.

Mivel ismert volt a lány öngyilkos hajlama, ezért a vezetőséget felelősségre vonták, hogy a történtek után, miért nem adtak megfelelő felügyeletet és védelmet Olivia számára. Az esetet alapos kivizsgálás után fogják elbírálni.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?