KÜLFÖLD

Saját felelősségére hazament a kórházból az oltatlan koronavírusos férfi – két óra múlva meghalt

Egy hónapot töltött az intenzív osztályon a 34 éves romániai férfi, lélegeztető gépen is volt.
  • Szerző: Ripost

A 34 éves temesvári vállalkozó nem oltatta be magát és nem ment kórházba időben, mert azt olvasta, hogy az oxigén elpusztítja a tüdő léghólyagjait. Illetve meg volt győződve arról, hogy a vakcinák veszélyesek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így az orvosoknak három, intenzív osztályon töltött hét után sikerült talpra állítani, de a fiatalember saját felelősségére kérte az elbocsátását. Ezzel aláírta a saját halálos ítéletét, ugyanis két óra múlva meghaltírja az Obserwatornews.

Képünk illusztráció (Fotó: AFP)

Amíg bent volt a kórházban, addig 5-6 fős intenzív személyzet volt mellette végig, hogy életben tartsák. De otthon már nem küzdött érte és a vírus ellen senki.

Dr. Cristian Oancea, a temesvári kórház igazgatója kedden elmondta: az orvosok még bent szerették volna tartani a beteget a kórházban, mert nem volt túl jó állapotban. De a beteg saját felelősségére elhagyta a kórházat, nem tarthatták bent erőszakkal. A családja kihívta a mentőket, de már nem tudták megmenteni az életét.

A férfi olaszországi nyaraláson kapta el a koronavírust.

„A harmadik napon rosszul éreztem magam. C-vitaminnal, antibiotikummal kezdtem a kezelést. A következő héten sokkal rosszabbul voltam” – mondta korábban a férfi. Augusztus 16-án ment be a temesvári kórházba, a család és a barátok nyomására. Akkor már alig kapott levegőt. Három hetet töltött intenzív osztályon. Tüdőgyógyászok egész csapata harcolt az életéért.

„Már nem tudtam ellenállni, és az utolsó erőmmel, 80 százalékos tüdőkárosodással kellett a kórházba jönnöm. Azt hittem, minden nap, hogy meghalok” – mondta Bogdan egy hete, amikor az intenzív osztályon feküdt. Akkor hálás volt az orvosoknak és elismerte, hogy oltatnia kellett volna.

Hétfőn viszont úgy gondolta, hogy nem marad tovább a kórházban, inkább haza megy.

Megígérte az orvosoknak, hogy otthon marad és pihen, de egy barátjával lement vidékre, a 60 kilométerre levő Egresre, hogy friss levegőt szívjanak. Útközben hirtelen rosszul lett. A doktorok szerint tüdőembóliát kaphatott.

Sajnos nem ő az egyetlen beteg, aki dacol az orvosokkal, miközben tombol a negyedik hullám Romániában, egyre többen kerülnek kórházba.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?