KÜLFÖLD

Meghalt a magyar csodagyerek

Az európai hegymászás fiatal kiválósága, a 12 éves Gulácsi Erik is meghalt szombaton a romániai Retyezát-hegységben, amikor lavina sodorta el. Meghalt a leghíresebb román hegymászólány is, a 14 éves Dor Geta Popescu. A helyi hatóságok emberölés miatt indítottak nyomozást.
címkék:

Borzalmas baleset történt szombaton a romániai Retyezáton. Maga alá temetett a lavina két fiatalt. Egyikük a 12 éves Gulácsi Erik, aki a Brassó megyei Montan Altitudine hegymászó klub és a román alpinista szövetség igazolt sportolója volt, korosztálya számos rekordjával büszkélkedhetett. Szombaton is egy teljesítménytúrán vett részt, amikor bekövetkezett a tragédia. A %% romániai forrásokból úgy értesült, hogy a lavinát maguk a turisták idézték elő. A hózuhatag 2000 méter fölött érte az öt embert, köztük a két tizenéves fiatalt.

Egy egész csapat gyerek volt életveszélyben

Az 51 tagú csoport nagy része kiskorúakból állt, és egy gerinctúrán vettek részt. – A csapatból levált egy hétfős csapat, és ők lejöttek a gerincről. Egy nyári útvonalon próbáltak meg átjutni a szomszédos hegycsúcsra, a 2509 méter magas Peleagára.

Egyszer csak sikításokat és kiabálást hallottunk, láttuk, hogy elsodorja őket a hó.

Rögtön leküldtem három embert kötelekkel – mesélte Catalin Belenghi, az 51 tagú csapat vezetője.

Hogy miért csak a felnőtteket sikerült megmenteni, és a további részletek kiderülnek a hétfői napilapból, amelyből azt is megtudhatja, hogy miért emberölés miatt nyomoz az ügyben a román rendőrség.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?