KÜLFÖLD

Megfosztották koronájától a szépségkirálynőt, mert szerinte minden ember élete számít

A 23 éves Jasmine Archer-Jones bűne az volt, hogy megkérdőjelezte George Floyd ártatlanságát, akinek a halála miatt kirobbantak az elmúlt hónapokban tapasztalt antirasszista tüntetések és zavargások Amerikában.

Megfosztották koronájától a brit Miss Swimsuit 2019/20 szépségverseny győztesét, Jasmine Archer-Jonest, mert a közösségi oldalán egy hosszú bejegyzésben fejtette ki azon véleményét, miszerint minden emberi élet számít, és a világszerte tapasztalható antirasszista tüntetések már rég nem arról szólnak, mint amiről kellene – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A 23 éves szépségkirálynő a bejegyzése elején leszögezte, hogy a magánvéleményét fogja leírni, és aki erre nem kíváncsi az inkább görgessen tovább. Szerinte a világszerte tapasztalható antirasszista tüntetések mára nevetségessé váltak, és jobb volna, ha mindenki hátralépne egyet és elgondolkodna a dolgokon, mert a megmozdulások kontraproduktívvá váltak, mivel rég nem azt a célt szolgálják, amit a kirobbanásukkor.

A hivatalos rendőrségi statisztikára hivatkozva Jasmine azt írta, hogy sokkal több fegyvertelen fehér ember hunyt el valamilyen támadás következtében tavaly, mint fekete. Ráadásul a feketék életét döntő többségében feketék oltották ki az Egyesült Államokban, tehát semmi esetre sem lehet azt mondani, hogy a feketék többsége rasszista indíttatású támadásban hunyt volna el.

Végezetül Jasmin szóvá tette, hogy Gerge Floyd halála – ami miatt elindultak az amerikai tüntetések – tragikus és az elkövetőket felelősségre kell vonni, de erős túlzás azt állítani, hogy Floyd teljesen ártatlan volt. A videófelvételek alapján ugyanis a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, nem követte a járőrök utasításait, a későbbi laborvizsgálatok bizonyították, hogy kábítószeres befolyásoltság alatt volt, illetve a rendőrségi adatbázis szerint több gyilkossági kísérlet és más súlyos bűncselekmények miatt ült már korábban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I miss this ? Im just going to strut around the house in a bikini and my crown. Sorry @todd_dae_markey ? p.s you best applaud me when it’s my lap??

jasminearcherjones (@jasminearcherjones) által megosztott bejegyzés,

A nagy port kavart bejegyzés megjelenése után pár órával a Miss Swimsuit 2019/20 szépségverseny jogtulajdonosa egy rövid levélben tájékoztatta Jasmine-t, hogy megfosztják a címétől, mert a posztja kirekesztő és rasszista, amivel semmilyen formában nem tudnak és nem is szeretnének azonosulni.

A szépségverseny honlapjáról rekordidő alatt tüntették el Jasmine fotóját, és minden mást, ami valaha is a győzelmére emlékeztetett. A hivatalos tájékoztató szerint jelenleg a 2 évvel ezelőtti győztes, Kinna Louise számít a tavalyi szépségkirálynőnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?