KÜLFÖLD

Megálljt parancsolt a migránsoknak Róma

Az olasz főváros polgármestere, Virginia Raggi megelégelte a Rómát elárasztó migránsok folyamatos rohamát, ezért megkérte a belügyminisztert: tegyen meg mindent azért, hogy ideiglenesen lezárhassák a várost a migránsok előtt.
  • Szerző: KF

Raggi azt írta levelében, hogy a helyzet már most tarthatatlan, nem tudnak még több migránst elszállásolni. Ezért moratóriumot szeretne hirdetni, hiszen Rómában már így is nagyon magas a külföldi állampolgárok száma.

 

2016 januárjában közel 365 ezer külföldi élt Rómában – a főváros teljes lakosságának 12,7 százalékát teszik ki a nem-olasz állampolgárok. Ez 2000-hez képest 6,2 százalékos növekedést jelent, míg a teljes olasz lakosságnak 8,3 százalékát teszik ki a külföldiek. A Rómában és az országban élő külföldiek közel negyede román.

Raggi a migránsok előtt a romák táboraival akart leszámolni, a főváros környékén ugyanis számtalan romatelep épült, amelyek a  politikus szerint a maffia melegágyai. Ezért a polgármester már két telep felszámolását is kezdeményezte, emellett hirdetett harcot a migránsok ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?