KÜLFÖLD

Még a tudósok is elcsodálkoztak: a fejtetű elleni szer végez a koronavírussal?

A fejtetű ellen alkalmazott egyik szer hatóanyaga képes lehet felvenni a harcot a koronavírussal.
  • Szerző: Ripost

A fejtetű és már paraziták ellen használt gyógyszer lehet a megoldás a koronavírus ellen, legalábbis az ausztrál kutatók szerint.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A Monash Egyetem tesztjei alapján ugyanis az Ivermectin gyógyszer 48 órán belül megállította a koronavírus terjedését a sejttenyészetekben. A tudósok szerint a szer úgy működik, hogy gyakorlatilag megbénítja a koronavírust, és megakadályozza, hogy szaporítsa önmagát – írja a Daily Mail.

„Azt találtuk, hogy akár egyetlen adag hatóanyag képes a vírus teljes RNS-ét elpusztítani 48 órán belül, de 24 óra alatt is jelentősen csökken a reprodukciós képessége, fertőzésképtelenné válik” – mondta az egyetem kutatóorvosa, Dr. Kylie Wagstaff.

Az ausztrál kutatók most azt sürgetik, hogy megkezdődhessenek az emberkísérletek és az Ivermectint koronavírus-fertőzöttek esetén is kipróbálhassák. Egyelőre azonban még nem tudják pontosan, hogyan veszi fel a harcot a vírussal és azt sem, mekkora lehet a megfelelő dózis. De bizakodóak és azt várják, hogy egy hónapon belül elindulhatnak a kísérletek.

A gyógyszer nem ismeretlen az orvosok előtt, hiszen használják a malária és a Dengue-láz gyógyításában is, sőt, a HIV ellen is.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?