KÜLFÖLD

Koronavírus: bocsánatot kért a koreai szektavezér, amiért hívei elterjesztették a betegséget

Az egyik hívő négy alkalommal is elment lázas betegen az istentiszteletre, az egyház pedig eltitkolta a hivatalos szervek elől híveik adatait.
  • Szerző: Ripost

Bocsánatot kért hétfőn Dél-Koreában a Sincshondzsi keresztény egyház vezetője amiatt, hogy az irányítása alatt álló szervezet felelős volt az új koronavírus-járvány dél-koreai elterjedésében.

A szekta több tagja is járt januárban Vuhanban, a koronavírus kiinduló gócpontjában. Az egyház egyik 61 éves híve február elején Tegu városban annak ellenére részt vett a szekta legalább négy istentiszteletén, hogy lázas beteg volt. Később koronavírus-fertőzöttként diagnosztizálták.

Szeretnék őszintén bocsánatot kérni az emberektől egyházam nevében. Nem volt szándékos, de sajnos sok ember megfertőződött” – mondta a 88 éves Li Man Hi.

A szöuli hatóságok közben nyomozást indítottak a Sincshondzsi egyház 12 vezetője, köztük az alapító Li Man Hi ellen, egyebek mellett emberölés gyanújával. Azzal vádolják az egyház vezetőit, hogy egyes híveik adatait eltitkolták a hatóságok elől, amikor azok próbálták felkutatni ez esetleges fertőzötteket.

„Ha korábban megtették volna a megfelelő intézkedéseket, el lehetett volna kerülni a koronavírus-fertőzések rohamos terjedését és számos ember halálát” – írta Park Von Szun szöuli polgármester a Facebook-oldalán.

Dél-Koreában kevesebb mint két hét alatt több mint négyezer koronavírus-fertőzést észleltek. A halálos áldozatok száma 20 fölé emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?