KÜLFÖLD

Kivégezhetik a turistát, akinél fájdalomcsillapítót találtak

Valóságos horrorfilmmé vált a 33 éves Laura Plummer egyiptomi nyaralása: a brit nő egy túlzsúfolt börtönben szenved csak azért, mert fájdalomcsillapítót is vitt magával az országba.
  • Szerző: KF

A hulli nő egyiptomi férjéhez, Omarhoz utazott Egyiptomba, és mivel a férfi autóbalesete óta állandó hátfájdalmaktól szenved, Laura egy doboz Tramadol fájdalomcsillapítót is tett a poggyászába. Emiatt most akár ki is végezhetik, az Egyesült Királyságban receptre kapható Tramadol ugyanis illegális szernek számít az országban.

Laura azonban erről mit sem tudott, így nem is értette, miért veszik őrizetbe a hurghadai repülőtéren az ellenőrzés után. A nővel aláírattak egy 38 oldalas, kizárólag arab nyelvű okiratot is, amire ő azt hitte, a szabadon bocsátásáról szóló papírok – valójában azonban az állítólagos vallomása és bűncselekményének következményei álltak rajta.

Azóta Laura 25 másik nővel rostokol egy egyiptomi börtön cellájában, és a törvények alapján 25 éves börtönbüntetést is kaphat, de akár ki is végeztethetik drogcsempészet miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?