KÜLFÖLD

Kidobta a pasija, mert túl kövér volt, most szépségversenyt nyert

A brit Jen Atkin esete is bizonyítja, hogy a fogyás csak elhatározás és akaraterő kérdése.

Az észak-kelet Angliában található Grimsby nevű apró kikötővárosban élő Jen Atkin 5 évvel ezelőtt 110 kilót nyomott. A kórosan elhízott nőnek, aki állandóan gyors éttermekben étkezett és semmilyen testmozgást sem végzett, akkor meg sem fordult a fejében, hogy le kéne fogynia.

Jen Atkin (instagram)

A tohonya életformának aztán meglett az eredménye... Atkin korábbi pasija minden előjel nélkül a nő arcába vágta egyik nap, hogy túl kövér és így képtelen együtt maradni vele, majd szakított. „2011 és 2015 között jártunk. A kapcsolatunk végén már a kezemet is megkérte, sőt az esküvőt is elterveztük, amikor szakított velem. Teljesen megsemmisültem, amikor kidobott, de ma már tudom, hogy életem legfontosabb pontja volt az, ami akkor történt.”fogalmazott az amerikai Fox Newsnak Atkin.

A szakítás Atkint ráébresztette arra, hogy több mint egymázsás testsúllyal nem fog kelleni egyetlen pasinak sem, ezért elhatározta, hogy életmódot vált. A nő egy meglehetősen ambiciózus célt tűzött ki maga elé: lefogy és megnyeri a Miss Great Britain szépségversenyt.

Jen Atkin (instagram)

„Amikor elkezdtem a fogyókúrát, fogalmam sem volt arról, hogy milyen messze juthatok, viszont úgy gondoltam, hogy önbecsapás lenne, ha meg se próbálom a dolgot. Sokan kritizáltak, hogy nem vagyok normális és biztosan nem sikerül elérnem a céljaimat, de ezek a vélemények csak még jobban megerősítettek a szándékaimban” – mesélte Atkin, aki két év leforgása alatt 60 kilótól szabadult meg és ez idő alatt több szépségversenyen is elindult.

Az első sikere ezen a téren 2017-ben volt, amikor megnyerte a Miss Genting Sheffield nevű szépségversenyt. A győzelem aztán erőt adott neki, hogy benevezzen az országos szintű Miss Great Britain versenyre is. Ezen a megmérettetésen összesen háromszor indult. Két alkalommal a középdöntőig jutott, idén pedig Nagy Britannia legszebb nőjének választották.

Jen Atkin (instagram)

„Teljesen sokkolt, amikor győztem. Három évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy valaha is megnyerem ezt a versenyt. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a 75. Miss Nagy Britannia, és én képviselhetem a hazámat a nemzetközi versenyen. Teljesen oda meg vissza vagyok ettől az érzéstől” - mondta Atkin, aki még semmilyen szépségkirálynőnek járó díjat sem zsebelt be, amikor összejött mostani pasijával. Azóta viszont már boldog szépségkirálynő és feleség, ugyanis a szerelmével tavaly nyáron összeházasodtak.

És ezeket olvastad már?