KÜLFÖLD

Kamupárt jelöltje lesz az adócsaló liberális

Miután saját pártja, a svéd liberálisok kizárták az uniós választási listáról, egy alig két hete alapított görög kispárt - sokak szerint kamupárt - listáján próbálna visszajutni az Európai Parlamentbe Cecilia Wikström.

Soros György egyik legfontosabb politikai szövetségese nemrég még az EU liberális frakció sztárjának számított, de olyan durva adócsalási botrányba keveredett, hogy pártja, a svéd Liberalerna rövid úton megszabadult tőle.

Cecilia Wikström ezután politikailag abszurd lépésre szánta el magát. Egy alig több mint 2 hete alapított, sokak szerint

görög kamupárt képviselőjelöltjeként, mondhatni a hátsó ajtón próbálna visszajutni az Európai Parlamentbe.

Több görög politikai lap is politikai szélhámosként bélyegzi a Wikström megmentésével próbálkozó Ilias Psinakist, aki divatmodellként és szappanopera-íróként lett ismert Görögországban. Később pedig énekesi karrierbe is kezdett, és televíziós show-műsorokban szerepelt.

Psinakis Állampolgárok (Citizens) néven vadonatúj pártot gründolt, amelyik azonnal az első helyen indítja az adócsalási ügybe belebukott politikusnőt.

Psinakis a V4NA információi szerint az elmúlt heteket az Európai Parlamentben Wikström oldalán töltötte, egymás után forgatták a kampányvideókat, készítették a propagandafotókat.

Kérdés, mennyivel lesz tisztességesebb az ex-liberális attól, hogy egy új párt jelöltjeként indul. Az sem világos, miért adnák voksukat a görög választók egy idegen adócsalóra. Sokak szerint van nekik elég Wikström nélkül is.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?