KÜLFÖLD

Húszezer méh üldözött két napon át egy autót!

Csapdába esett egy méhkirálynő egy autóban. A tulajdonos bánhatta, hogy nem várta meg a méhészt...
címkék:
  • Szerző: WM

Egy egész méhkaptár bolydult fel, amikor királynőjük csapdába esett egy angol autó csomagtartójában. Két napon keresztül nem volt nyugta a Mitsubishi tulajdonosának, ugyanis a felbőszült raj üldözte a kocsit, hogy kiszabadíthassák a vezetőjüket. A vezető nem is sejtette, hogy egy méhkirálynő utazik hátul, akit társai kitartó munkával próbálnak kimenekíteni.

A történet akkor kezdődött, amikor egy 65 éves méhész arra lett figyelmes, hogy egy kisebb méhraj letelepedett egy kocsi hátuljára. Próbálta mihamarabb megoldani a helyzetet, hiszen világos volt számára, hogy milyen veszélyeket rejthet egy csapat méh a nyílt utcán.

Valami édes dolog vonzhatta a királynőt az ezüst kocsihoz. Azt nem tudni, hogyan jutott be a zárt autóba, de feltehetőleg a hátsó ablaktörlőnél találhatott valami rést, amit megnagyobbított magának. 

A méhész tudta, hogy gyorsan kell cselekedni. Hozott gyorsan egy kartondobozt, kiengedte a királynőt, majd próbálta mihamarabb beterelni a csomagtartóban és annak ajtaján lévő méheket a dobozba. Õ maga megúszta 15-20 csípéssel, de elmondása szerint nem ment egyszerűen a dolog.

Feltettem a dobozt a kocsi tetejére, már arra vártunk éppen, hogy az utolsó pár száz méh is belerepüljön, amikor egy hirtelen szél lefújta, és a királynő visszarepült az autó hátuljába. 

Roger sajnálatos módon egy vacsorára volt hivatalos, így hívott maga helyett egy másik méhészt. Az eltelt idő alatt azonban a Mitsubishi tulajdonosa elhajtott az autóval, nem is sejtve, hogy a méhkirálynő hátul rekedt - írja a metro.co.uk. A sofőr csak másnap észlelte, hogy valami nem stimmel a csomagtartóban, sőt ekkor már az is feltűnt neki, hogy egy méhraj üldözi őt mindenhova...

30 éve vagyok méhész, de én ilyet még nem láttam. Tudtam, hogy a méhek bárhova követik a királynőjüket, de látni ilyet csak nagyon ritkán lehet. Mondanom sem kell, meglehetősen mulatságos a történet

- tette hozzá Roger, aki később társaival megoldotta a nem mindennapi problémát.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?