KÜLFÖLD

Holtan találtak egy hatfős családot: a 4 pici gyereket a szülők ölték meg

A legkisebb gyerek 11 hónapos volt, a legidősebb pedig mindössze 4 éves.
  • Szerző: Ripost

Holtan találtak egy hatfős családot, köztük négy kiskorú gyereket egy San Antonio-i családi ház garázsában egy autóban – közölték a helyi hatóságok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az első információk szerint a két harmincas éveinek végén járó felnőtt, illetve négy gyerek halálát szén-monoxid-mérgezés okozta, vagyis valószínűleg egy kipufogófüsttel elkövetett, csoportos öngyilkosság történt. A legkisebb gyerek 11 hónapos volt, a legidősebb pedig mindössze 4 éves.

Fotó: Pixabay

A San Antonio-i rendőrfőnök szerint is minden bizonyíték arra utal, hogy nem baleset, hanem öngyilkosság történt, de a tragédia pontos okairól még nem osztott meg részleteket. Az autóban nem csak a család hat tagja, hanem egy kosárban két macska is benn ült, akik szintén életüket vesztették a mérgezésben.

Ami egyelőre biztos, hogy a család még januárban költözött a texasi nagyváros egyik külterületére, és szomszédaik szerint nagyon zárkózottak voltak, mivel szinte soha nem mozdultak ki a házból. A családapa egykoron katonaként szolgált, és csütörtök délelőtt a férfit kollégái éppen ellenőrizni akarták, mert elvileg otthonról dolgozott, amikor a ház ajtaján egy katonai nyelven kódolt üzenetre lettek figyelmesek. Ebben az állt:

A házban testek vannak, ne lépjen be senki.

A szomszédokkal együtt azonnal értesítették a rendőrséget. A hatóság attól félt, hogy a házban robbanóanyagok is lehetnek, ezért elsőként egy robotot küldtek be a házat ellenőrizni. Végül a rendőrök bejutottak a garázsba, ahol egy autóban a család mind a hat tagja holtan feküdt. Valószínűleg szerda éjjel történhetett a tragédia, mert a családfő szerdán még otthonából dolgozott.

A házba való behatolás után pár órára evakuálni kellett a szomszéd házak lakóit, ugyanis addigra már az egész ház telítődött a mérgező füsttel, és robbanásveszélytől tartottak. A helyszínelés még mindig tart és további bizonyítékokat keresnek a család házában, ennek ellenére az ügyben már az FBI is nyomozást indított – írta a Bors.

És ezeket olvastad már?