KÜLFÖLD

Hidegvérrel átvágta segítője torkát, majd a holttestét is felgyújtotta az illegális bevándorló

A brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság gyanúsítottja 2015 óta tartózkodik illegálisan Franciaországban.

Hétfő délután a Párizstól 50 kilométerre északra található Nogent-sur-Oise városban őrizetbe vettek egy illegális szudáni bevándorlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy helyi befogadóközpontban elvágta egy szociális munkás torkát, majd holttestét felgyújtotta – írja Actu 17 francia bűnügyi hírportál.

Sajtóbeszámolók szerint a brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságot egy rövid szóváltás előzte meg, azt viszont egyelőre nem világos, mi lehetett a vita tárgya.

A bűncselekmény elkövetésével vádolt 33 éves szudáni bevándorló vallomásában azt mondta, hogy fültől fülig elvágta egy fiatal szociális munkás torkát, majd a holttesttől úgy próbált megszabadulni, hogy a negyedik emeleti szobája közepén felgyújtotta. Terve egy darabig működött is, csakhogy a lángok továbbterjedtek, és tűzbe borították a befogadóközpont negyedik emeletét.

Miután az elkövető látta, hogy a halottégetés nem egy járható út, elmenekült a tett színhelyéről. Nem sokkal később azonban feladta magát és beismerő vallomást tett a Nogent-sur-Oise-i városi rendőrségen. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Szerencsére a tűzoltók hamar kiérkeztek a befogadóközponthoz, és még idejében sikerült megfékezniük a lángokat. Az áldozat holttestét is ők találták meg, amikor behatoltak a tűz martalékává vált szobába.

„Az elkövetőnek nincs büntetett előélete, leszámítva egy közlekedési szabálysértést” – olvasható az ügyészség közleményében, melyben külön kihangsúlyozták, hogy semmilyen jel nem utal iszlamista indítékra, tehát az ügyet nem kezelik terrorista cselekményként.

A gyanúsított egyébként 2015 óta tartózkodik illegálisan Franciaországban. Hogy a hatóságok ennek ellenére, miért nem toloncolták vissza a származási országába, azt nem tudni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?