KÜLFÖLD

Hetek alatt az egész családdal végzett a koronavírus: meghaltak a szülők és a fiuk is

Pár nap leforgása alatt halt meg az apa, az anya és a fiuk is.
  • Szerző: Ripost

Hetek alatt egy egész család elhunyt a koronavírus-járvány következtében. Először az apa, kilenc nappal később az anya, vasárnap pedig fiuk, aki az egészségügyben dolgozott. Már csak lányuk van életben. Ő is elkapta a fertőzést, de jobban van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A floridai, 42 éves Mario Mayorga Jr. március közepén érezte magán az első koronavírus-tüneteket. Akkor házi karanténba küldték, pár nappal később azonban légzési nehézségek alakultak ki nála, így kórházba került, ahol egyre rosszabbul lett. Lélegeztetőgépre kellett tenni. Szüleit, valamint nővérét (akik együtt éltek a férfival) ekkor tesztelték. Mivel mindannyiuk tesztje negatív lett, a család legalább részlegesen fellélegezhetett – hamarosan azonban minden egyre rosszabbra fordult.

„Minden egyes hétvégén rossz hírt kaptunk” – mesélte az egyik családtag az ABC Newsnak.

Hamarosan az idősebb Mario Mayorga is kórházba került, valamint felesége Esperanza is. A 72 éves férfi április 10-én, ugyancsak 72 éves neje bő egy héttel később hunyt el, a fiatalabb Mario pedig a hétvégén.

Unokatestvére, Marcela Lastre szerint Mario Jr. nem is biztos, hogy értesülhetett szülei haláláról.

„A lélegeztetőgép és a nyugtatók miatt nem tudom, mennyire volt tisztában a körülötte lévő világgal az utóbbi hetekben.”

Egy hosszú út ért számukra szörnyű véget – mesélte Marcela Lastre, hozzátéve: a család Nicaraguából költözött anno az Egyesült Államokba, és rendkívül büszkék voltak arra, hogy állampolgárokká válhattak. „Ez a család oly sokáig volt együtt, és oly sok mindent értek el együtt.”

Mario Jr. nővére, Violeta jelenleg házi karanténban van. Nemcsak azzal kell megbirkóznia, hogy testvérét és szüleit is elvesztette, de azzal is, hogy a vírus miatt jelenleg még gyermekével sem találkozhat.

És ezeket olvastad már?