KÜLFÖLD

Halála után kapott kitüntetést Török Zsolt hegymászót

Post mortem a nemzeti érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki Klaus Iohannis román államfő a múlt héten tragikus körülmények között elhunyt Török Zsoltot. Az aradi hegymászó a Fogarasi-havasokban vesztette életét mászás közben.
  • Szerző: Ripost

Tragikus halála után részesítette a román nemzeti érdemrend lovagi fokozatában Török Zsoltot Klaus Iohannis államfő – adta hírül az MTI. Az aradi születésű hegymászó a múlt héten vesztette életét a Fogarasi-havasokban. Mivel indulása után több napig nem adott életjelet magáról, ezért családja értesítette a hatóságokat. Holttestét szombaton találták meg a 2535 méter magas Negoj-csúcs alatt egy szakadékban.

A kitüntetéssel a hegymászó sportteljesítményét, a román sport fejlődéséhez tett hozzájárulását ismerte el a román államfő. Török Zsolt korábban, 2018 októberében a román Védelmi Minisztérium kitüntetését vehette át. Török Zsolt vezette 2013-ban azt a romániai expedíciót is, amely feljutott a 8125 méter magas Nanga Parbat csúcsra. Máig ez a romániai alpinizmus egyik legnagyobb teljesítménye.

Török Zsoltot az aradi Ioan Slavici Színházban ravatalozták fel. Temetése kedden 14 órától lesz az aradi Felsőtemetőben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?