KÜLFÖLD

Gyerekektől szedett védelmi pénzt a csecsen migráns

Az osztrák sajtóban megszellőztetett információk szerint tavaly nyár óta zsarolt egy osztrák testvérpárt és azok barátait egy 17 éves csecsen migráns. A bevándorló bűnlajstroma meglehetősen hosszú.
  • Szerző: WM

„Teljesen kétségbe vagyunk esve, mert a 12 és 15 éves unokáink annyira félnek, hogy már az utcára sem mernek kimenni„

EZEKET OLVASTAD MÁR?

mesélte az osztrák Kronen Zeitung nevű napilapnak az a nagyszülő, akinek az unokáit egy csecsen migráns fenyegetett meg halálosan. A nagypapa arról számolt be, hogy a nyári szünet végeztével a gyerekek alig mentek el otthonról és még a suliban is rossz jegyeket kaptak. A nagyszülők először arra gondoltak, hogy a kamaszkor miatt vannak nehézségek az unokáikkal. A probléma valódi okára akkor derült fény, amikor a nagymama elkezdte faggatni a kisebbik fiút.

A nagyszülők megdöbbenve hallgatták végig, hogy a fiúkat és azok baráti körét egy 17 éves büntetett előéletű csecsen migráns fenyegette meg halálosan. A beszámoló szerint a bevándorló kést szorított a 15 éves unoka torkához múlt nyáron, és azzal fenyegette, hogy kivégzi, ha nem fizet. A kamasz fiú annyira megijedt, hogy rövid időn 700 eurót (kb. 240 ezer forint) fizetett a zsarolójának. A 62 éves nagypapa azonnal a rendőrséghez fordult, a csecsen fiatalt pedig őrizetbe helyezték, és többek között súlyos testi sértés kísérlete, halálos fenyegetés, zsarolás és lopás miatt indítottak ellene eljárást. Az aggódó nagyszülők szerint azonban a veszély továbbra sem hárult el, mivel a csecsen migráns egy bűnbanda tagja, akiknek a bosszújától nagyon félnek a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?