KÜLFÖLD

Fogságba ejtette az árvíz a 13 éves magyar fiút Belgiumban, ez történt Patrikkal

Több mint 24 órán keresztül azt hitte a magyar kisfiú és családja, hogy nem fog tudni megmenekülni. Az utolsó pillanatban érkezett meg a segítség.
  • Szerző: Ripost

Valóságos ítéletidő csapott le a napokban Belgiumra. A katasztrófa a vallon tartomány déli, délkeleti régióját sújtotta a legjobban. A térségen áthaladó folyók ráadásul a sok esőtől megáradtak, és elöntötték az utcákat, tereket, házakat, vagyis mindent, ami az útjukba került.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A partok közelében fekvő városok és települések lakóinak helyzete továbbra is aggasztó. Egy kétségbeesett férfi a Facebookon kért segítséget, miszerint nagyobbik fia bajba került a heves esőzések miatt.

Liege, 2021. július 16.
Gumicsónakkal közlekednek emberek a belgiumi Liege belvárosában 2021. július 15-én, miután a napok óta tartó özönvízszerû esõzések miatt a Meuse folyó kilépett medrébõl és elöntötte a város alacsonyabban fekvõ részeit. Az áradások halálos áldozatainak száma kilencre emelkedett Belgium keleti részén.
MTI/AP/Valentin Bianchi

A későbbi megosztásaiból kiderült, hogy a gyermek lassan egy napja várja, hogy kimentsék a házból, ahol folyamatosan emelkedik a víz – számolt be róla a Metropol.

A helyzet egyre drámaibbá változott, segítség továbbra sem érkezett, még a vízszint egyre csak nőtt. Végül a 13 éves Patrik egy szomszédos házba menekült át, ahol a legfelsőbb szinten húzta meg magát.

A férfi a belga és a magyar hatóságokat is hívta, ahol azt a választ kapta, hogy a segítség fontossági sorrendben érkezik. Ám az édesapa szívbemarkoló segítségkérése elterjedt a közösségi oldalon és végül eredményre vezetett.

Pár órával ezelőtt megérkezett a jó hír, miszerint egy bátor mentőcsapat kiszabadította a víz rabságából a 13 éves fiút. A hős csapat vízben gyalogolt, teherautókat vetett be, mindent kockára tettek azért, hogy sikeres legyen a mentési akció.

Szerencsére a gyermek egy nap után megmenekült, édesapja írásából kiderült, hogy jól van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?