KÜLFÖLD

Felszívódott a merénylő, hiába üldözi a terrorelhárítás

A német rendőrség kétségbeesetten keresi azt a személyt vagy személyeket, akik a Dortmund focicsapat ellen követettek el múlt héten merényletet.
  • Szerző: WM

Mint ismeretes, háromszor is robbantottak a Monaco elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre induló Dortmund csapatbuszának közelében. Egy játékos megsérült, de csodával határos módon senki nem halt meg a merényletben. A támadást most egy harmadik csoport is magára vállalta. A helyzet azonban korántsem egyszerű, mivel még azt sem lehet tudni, hogy melyik szervezet fanatikusa hajthatta végre a támadást.

 

Az eset óta már három szervezet is magára vállalta az akciót, köztük egy szélsőjobboldali csoportosulás is. Õk azt írták, hogy a multikulturalizmus ellen próbáltak így fellépni, és ha nem javul a helyzet, akkor további véres akciókra lehet számítani. A múlt héten az üggyel összefüggésben őrizetbe vett a rendőrség két szélsőséges iszlamistát, ám róluk kiderült, hogy semmi közük a robbantáshoz.

Az embereket kétségbe ejti, hogy ennyi idő elteltével sem sikerült megtalálni a felelősöket, és sokan attól tartanak, hogy újabb fontos sporteseményen követhetnek el merényletet.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?