KÜLFÖLD

Egy 7 éves kislány mentette meg édesanyja életét, miután asztmarohamot kapott

Az édesanyára olyan súlyos roham tört vezetés közben, hogy nem tudott megszólalni. Végül kislánya hívott segítséget teljes nyugalommal.
  • Szerző: Ripost

Vezetés közben lett rosszul a kisgyermekes édesanya. Éppen az A449-es autópályán haladtak, amikor rátört a roham, szerencsére az utolsó erejével még félre tudott állni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Katherine Holifield (37) miután lehúzódott, a rosszulléte felerősödött. Olyan erős zihálásba tört ki, hogy hiába tárcsázta a segélyhívót, nem tudott megszólalni.

Isla higgadtságával megmentette anyukája életét
Fotó: Twitter

Az anyuka az asztma egy ritka és súlyos formájában szenved, amitől légzési nehézségei támadtak. A betegség már egészen kiskora óta keseríti meg az életét.

Így a mindössze 7 éves kislánya, Isla tájékoztatta a híváskezelőt, hogy elmondja, édesanyjának nincs láza, sem hőemelkedése. Sőt azt is el tudta mondani, hogy nagy piros kajakok vannak a csomagtetőn.

„Monmouthban töltöttük a napot kajakozással a barátainkkal. Kicsit szorított a mellkasom, amikor kiszálltunk a vízből, de ezt annak tulajdonítottam, hogy elég megerőltető tevékenységet végeztünk. Elindultunk hazafelé, de nem lettem jobban, hanem egyre rosszabbul. Felismertem, hogy asztmás rohamom van, beálltam egy pihenőhelyre, és elővettem az inhalátoromat, de nem segített” – emlékezett vissza a drámai pillanatokra Katherine.

A kislány higgadt, pontos és összeszedett válaszainak köszönhetően a mentősök szerencsére hamar rájuk találtak, majd mindkettőjüket a kórházba szállították. Katherine végül este el is hagyhatta az intézményt.

„Isla nagyon kedves és rendkívül segítőkész volt a kérdések megválaszolásában és az információk átadásában. Látszott rajta, hogy aggódik az anyukája miatt, ezért igyekeztem más dolgokról beszélgetni vele, hogy eltereljem a figyelmét” – árulta el a Wales Onlinenak a mentésirányító, Madison.

A héten a két mentőtiszt, a mentésirányító diszpécser, valamint Katherine és Isla megszerveztek egy közös találkozót. A kislányt ugyanis kitüntették édesanya megmentéséért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?