KÜLFÖLD

Égő zsebkendőt tettek az alvó hajléktalan feje mellé

Elkezdődött Berlinben annak a hét fiatal migránsnak a pere, akik tavaly a szeretet ünnepén akartak felgyújtani egy hajléktalant.
  • Szerző: WM

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg azoknak a bevándorlóknak a pere, akik 2016. december 25-én hajnalban egy metró aluljáróban próbáltak meg felgyújtani egy alvó hajléktalant. A gyanúsítottak 15 és 21 év közöttiek, hatan közülük Szíriából, egy pedig Líbiából származik. A biztonsági kamerák felvételein jól látszik, ahogy a fő gyanúsított egy égő papír zsebkendőt tesz a lengyel hajléktalan feje mellé, majd társaival felszállnak egy éppen beérkező metró kocsiba - írja a welt.de.

A migráns fiatalok jót nevetnek, majd vissza-visszanéznek, hogy vajon sikerrel járt-e a tervük. Csak a többi utas lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy nem történt  tragédia, egyikük gyorsan eloltotta a tüzet. A vádlottak padján ülő bevándorlók azt állítják, hogy ez csak egy csíny volt, az ügyészség azonban emberölési kísérletet emleget.

Az ügy mindenesetre hatalmas felháborodást keltett Németország szerte. Főleg, hogy karácsonykor történt az eset, és olyan fiatalok követték el, akik már annyi szörnyűséget láthattak. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?