KÜLFÖLD

Egész Bécs egy helyi fürdőben történt zaklatási ügyről beszél

Az elmúlt idők egyik legabszurdabb híre kezdett el a héten keringeni az osztrák sajtóban. Egy burkinit viselő migránsnő ugyanis azért tett panaszt, mert egy bécsi uszoda öltözőjében egy 57 éves nő meztelenre vetkőzött azért, hogy át tudjon öltözni.
címkék:
  • Szerző: WM

Az osztrák internetes portálok egyik legolvasottabb cikke lett pillanatok alatt abból a hírből, amely egy bécsi uszodai konfliktusról számol be. Sokan azt hitték, hogy csak egy álhírről van szó, amikor azt olvasták, hogy egy burkinit viselő női bevándorló panaszt tett molesztálás miatt. Az esetről annyit lehet tudni, hogy a burkinis nő és a fia éppen a férfiaktól elkülönített női öltözőben tartózkodott, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy másik nő meztelenre vetkőzik átöltözés közben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció Fotó: FETHI BELAID / AFP

Az 57 éves Susanne S. – elmondása szerint – semmi különöset nem csinált, a lehető leggyorsabban, senkit sem zavarva szeretett volna átöltözni. Ehhez képest megdöbbenve hallotta vissza, hogy a migráns panaszt tett ellene, mert szerinte ez szexuális zaklatásnak minősült. Susanne elkeseredetten mondta az egyik helyi lapnak, hogy ő már nem ért semmit ebből a mai világból.

Több éve járok ebbe az uszodába, de még soha nem kerültem konfliktusba másokkal

mesélte az ÖSTERREICH című lapnak az 57 éves bécsi asszony. Feltehetően az ügyet hamar lezárják, mivel a fürdő házirendje is azt mondja ki, hogy bár a közösen használt részeken tilos a pucérkodás, a nemek szerint elválasztott öltözőkben erre lehetőségük van a vendégeknek.

Az Osztrák Szabadságpárt bécsi alpolgármestere is megdöbbent a hallottakon. Dominik Nepp úgy látja, hogy a baloldali pártok a felelősek azért, hogy a társadalomba beilleszkedni nem akaró, a radikális iszlámért rajongó emberek mondják meg a bécsieknek, hogy mit tehetnek a saját városukban és mit nem.

Az alpolgármester azt üzeni az integrációt elutasító migránsoknak, hogy aki nem akarja elfogadni az európai szokásokat, az jobban teszi, ha elhagyja az osztrák fővárost.

címkék:
És ezeket olvastad már?