KÜLFÖLD

Donald Trump: a Demokrata Pártban a szélsőbaloldal vette át a hatalmat, Joe Biden agyát átmosták

Az amerikai elnökválasztási kampány hajrájához közeledve ilyen és ehhez hasonló durva odaszólogatásokra lehet számítani Donald Trump és Joe Biden részéről.

Donald Trump amerikai elnök csütörtök este interjút adott Sean Hannity politikai kommentátornak, a Fox News televíziós hírcsatornán futó Hannity talkshowban – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A több, mint 40 perces beszélgetés apropóját Trump egyik legújabb kampányvideója adta, amiben az elnök a demokraták azon szándékát kritizálja, mely szerint drasztikusan meg kellene vágni az amerikai rendőrség pénzügyi finanszírozását annak érdekében, hogy visszaszorítsák a rendszerszintű rasszizmust.

A George Floyd halála után kirobban rendőri brutalitás elleni tüntetések és zavargások egyik jelszavává a rendőrség költségvetésének megvágása („defund the police”) vált, sőt, egyes szélsőbaloldali csoportok egyenesen a rendőrség jelen formájában való feloszlatását követelik.

A Demokrata Párt vezető politikusainak körében megértő fülekre találtak ezek a radikális hangok és például Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom közölte: megtiltja a rendőrségnek, hogy a nyakuknál fogva, fojtogatva fogjanak le embereket. Andrew Cuomo New York állam kormányzója pedig a fojtogatás tiltása mellett a rendőrség átláthatóságának növelését ígérte.

A nagy port kavart kampányvideóban az látható, ahogy valaki tárcsázza a 911-es segélyhívót, de az rendőségen senki sem veszi fel a telefont, mivel ott már mindenkit leépítettek a pénzügyi megvonások miatt. A őrsön lévő vonalas telefon hangrögzítőre kapcsol és egy robothang elmondja, hogy egyes bűncselekmények bejelentéséhez milyen gombot kell megnyomni. A rendőrség pedig vagy jelentkezik a későbbiekben vagy nem, az áldozatoktól pedig azt kérik, legyenek türelmesek.

Az interjúban Trump azt mondta, hogy a megosztó kampányvideó elkészítésére azért volt szükség, mert az embereknek tudnia kell, mi történne, ha leépítenék a rendőrséget úgy, ahogy azt a demokraták elképzelték. Az elnök szerint egy ilyen helyzet esetén totális züllés venné kezdetét az országban, ugyanis alig dolgoznának rendőrök, és annak a kevésnek se lenne megfelelő felszerelése ahhoz, hogy hatékonyan fellépjen a bűnözés ellen. Trump úgy fogalmazott, hogy a demokrata döntéshozók ma azért fogalmaznak meg ilyen képtelen ötleteket, mert a párt felső vezetésében már a radikális baloldal hívei vannak többségben.

„Nézzünk szembe a tényekkel: mára a szélsőbaloldal vette át a hatalmat a Demokrata Pártban. Joe Biden agyát átmosták az olyan radikális politikusok, mint Bernie Sanders és Alexandria Ocasio-Cortez. Biden már azt se tudja éppen merre jár, vagy mit csinál. Ha elnöknek választanák, akkor az országunk szenvedni fog, a tőzsdék bezuhannak,és ehhez hasonló elképesztő dolgok történnének. Bident egy bábnak használnak a lobbisták és a pénzemberek. Képtelen lenne majd kiállni a saját akaratáért. Számomra egyértelmű, hogyha Bident megválasztanák, akkor először harcképtelenné tennék, majd a háttérből mások irányítanák Amerikát” – fogalmazott Trump.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?