KÜLFÖLD

Börtönre ítélték a francia királyok katedrálisát megrongáló muszlimot

Mindössze két hónapja érkezett az országba. Betört a székesegyházba és ott súlyosan megrongálta a benne lévő orgonát, valamint összetört több díszes ólomüveg ablakot.
  • Szerző: SZM

Még a Notre Dame-beli tűzvész előtt, márciusban, egy 41 éves pakisztáni muszlim férfi betört a Seine Saint-Denis-ben lévő székesegyházba és ott súlyosan megrongálta a benne lévő orgonát, valamint összetört több díszes ólomüveg ablakot.

A mindössze két hónapja az országban tartózkodó migránst elítélték, előzőleg egy pszichiáter is megvizsgálta, mert a vizsgálati fogságban azt állította, hogy pszichés problémái vannak.

Még azt is mondta, hogy soha nem volt benn a katedrálisban, de ezt éppen azok a DNS-minták cáfolták, amelyeket az üvegablakokon hagyott.

A tárgyalást végül a jelenléte nélkül tartották meg, mert csak így látták biztosítva “nyugodt légkörű igazságszolgáltatást”. Ezen, az ellene szóló bizonyítékok alapján, hét havi börtönre ítélték. Az AFP úgy tudja, hogy csak a katedrális orgonájának a helyrehozatala a francia államnak 10 ezer eurójába kerül.

Forrás: Sputniknews

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?