KÜLFÖLD

Bombabotrány, engedéllyel hallgathattak le több ezer csalfa feleséget

Egy okoseszköz miatt szivároghattak ki érzékeny információk, a lehallgatáshoz pedig a vásárlással járultunk hozzá.
  • Szerző: Ripost

Amikor egy felhasználó az Amazon Alexa virtuális asszisztenséhez beszél valamilyen okoseszközön keresztül, azt több ember hallhatja, mint eddig gondoltuk volna – derül ki a Bloomberg cikkéből, amelyben az áll, hogy a cég dolgozói világszerte rendszerint belehallgatóznak a felvételekbe, hogy ellenőrizzék és vizsgálják a szoftver minőségét.

A felhasználók egyébként valójában maguk adtak engedélyt a dolgozóknak a felhasználási feltételek elfogadásával, amiben egyértelműen szerepel, hogy a gyűjtött adatokat a beszédfelismerő rendszerük fejlesztéséhez is felhasználja a cég – bár arról nem tudtunk, hogy ez több mint ezer embert jelent Indiában, Amerikában, Costa Ricában és más országokban is.

„Komolyan vesszük az ügyfeleink biztonságát és magánszféráját. Az Alexán keresztül rögzített hangfájloknak csak egy nagyon kis mintáját használjuk fel arra, hogy fejlesszük a beszédfelismerő rendszerünket... A dolgozóknak nincsen közvetlen hozzáférésük olyan információkhoz, amelyek alapján azonosíthatják a felvételeken hallható felhasználók személyazonosságát, vagy fiókját. Minden információt bizalmasan kezelünk és többfaktoros azonosítást használunk a korlátozott hozzáféréshez” –  nyilatkozta a hír kapcsán az Amazon szóvivője a portálnak.

Az Amazon korábban többször is említette, hogy az Alexa csak akkor továbbít hanganyagokat az Amazon szervereire, ha a felhasználó felébreszti az „Alexa”, vagy az „Echo” szavakkal, illetve gomb megnyomásával.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?