KÜLFÖLD

Annyi piát rendeltek a bezárt amerikaiak, hogy összeomlott a rendszer

Az adatok szerint 243 százalékkal nőtt az online boltok italeladása.
  • Szerző: Ripost

Több mint ötven százalékkal nőtt a szeszes italok eladása az Egyesült Államokban, miután a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozásokat vezettek be több államban is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

A New York Post adatai szerint főleg a rövid italok iránt nőtt meg a kereslet, amikből 75 százalékkal többet adtak el a március 21-ei héten, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

A listát a tequila és a gin vezeti, valamint az előre bekevert koktélok. A borból 66 százalékkal, míg sörből 44 százalékkal vásároltak többet az amerikaiak.

Bár több helyen, mint például New Yorkban is nélkülözhetetlen szolgáltatásnak minősítették az italárusítást, és engedélyezték az italboltok nyitva tartását, a netes rendelések nőttek igazán. Nem is kicsit.

Az adatok szerint 243 százalékkal nőtt az online boltok italeladása.

Az alkohol iránti kereslet olyan nagy, hogy Pennsylvania államban, ahol kis mennyiségű sört leszámítva csak az állam által üzemeltetett italboltokban (Fine Wine and Good Spirits) lehet szeszes italt vásárolni, összeomlott a bolthálózat netes oldala a nagy kereslet miatt.

Az állam március közepén jelentette be, hogy bezárják az összes állami italboltot, és az online rendelés lehetőségét is felfüggesztik. Az alkoholeladásokat felügyelő állami szerv végül szerdán bejelentette, hogy mégis engedélyezik az online eladást, és újranyitják a finewineandgoodspirits.com oldalt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?