KÜLFÖLD

Angela Merkel rejtélyes viselkedése tartja lázban a német sajtót

Egyre többen gondolják azt, hogy Angela Merkelnek eltitkolt betegsége van. A német kancellár Pekingbe utazott hivatalos útra, ahol ismét meglehetősen furán viselkedett.
  • Szerző: WM

Katonai tiszteletadás és hatalmas médiaérdeklődés közepette kezdte meg háromnapos kínai látogatását Angela Merkel német kancellár. A német vezetőnek ez már a 12. kínai vizitje 2005-ös megválasztása óta. Ez alkalommal a német hírportálok egy különös jelenségre lettek figyelmesek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Míg a kínai elnök felállva nézte végig a katonai tiszteletadást, addig Angela Merkel ülve maradt, így pedig elég furcsán festettek a pulpituson egymás mellett. Több napilap is azonnal azt kezdte fejtegetni, hogy a kancellárt korábban sújtó remegő rohamok állhatnak az ügy hátterében.

Merkel esetleges betegségéről először akkor kezdtek pletykálni, amikor Volodymyr Zelensky ukrán elnököt fogadta Berlinben, és a két ország himnuszának hallgatása közben súlyos remegés tört rá. Az egész testében reszkető kancellár később kiszáradás jelenként magyarázta a történteket, de a rákövetkező két hétben két további hasonló eset is előfordult. Sőt, ezt követően volt olyan hivatalos berlini esemény, ahol a protokoll ellenére ülve nézte végig a katonai parádét Merkel. Sokak szerint ezért nem állt fel a minap Pekingben sem.

Többen követelik, hogy hozzák nyilvánosságra Angela Merkel egészségügyi állapotát, az ugyanis szerintük közügy, hogy az Európa legnagyobb gazdaságát vezető kancellár rendesen el tudja-e látni a feladatát, vagy egy esetleges betegség akadályokat gördít-e elé.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?