KÜLFÖLD

A tetoválása miatt öltek meg egy 27 éves férfit

A jobb csuklójára apró keresztet tetováltatott. Hívő kopt keresztény volt, naponta olvasta a Bibliát, gyakran járt imádkozni a templomba. A hét elején temették el a Sinai-félszigeten.
  • Szerző: SZM

“Ölj meg több kopt keresztényt!”. Ez a “Sinai Állam” nevezetű
szervezet egyik jelszava Egyiptomban.

Bassem Herz Attalhah 27 éves férfi éppen hazafelé tartott testvérével, Oszamával és szomszédjával, amikor fegyveresek állították meg őket.
"Azt gondoltuk róluk, hogy rendőrök... fekete kabátot viseltek" – mondta utólag Oszama a World Watch Monitornak.

"Megközelítettek minket, majd megkérték Bassemet, hogy mutassa meg nekik a jobb csuklóját. Amikor látták a kereszt tetoválását, megkérdezték tőle: keresztény vagy? Bassem válaszolt: igen, keresztény vagyok..."

"Az emberek ezt követően megkérdezték a barátunk, Mohamed nevét és megnézték az ő csuklóját is. Amikor látták, hogy nincs tetoválása, elengedték. Aztán felém fordultak és megkérdezték a nevem. Oszama gyakori név a muzulmánok között is, és a férfiak nem tudták, hogy Bassem a testvérem."

A fegyveresek elengedték Oszamát, aki még annyit hallott, amint a testvére azt mondta nekik: gyermekei vannak. Aztán fejbelőtték.

Oszama hazáig rohant, ahol elmesélte, mi történt. Az édesanyja idegösszeroppanást kapott, elájult és kórházba kellett szállítani.
“Egy nagyon kedves embert veszítettünk el – mondta Oszama az újságírónak. A bátyám, Bassem jó ember volt. Erős kapcsolata volt Istennel. Állandóan a Bibliát olvasta, imádkozott és templomba járt. Minden embert szeretett.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?