KÜLFÖLD

A fokhagyma hozta meg az átütő sikert Írországban

Nem mindennapi dolgot vett a fejébe egy Írországban élő magyar pár! Nóra és Zoltán két éve úgy döntött, megszerettetik a magyar lángost az ír néppel. Pedig arrafelé nagyon nehezen próbálnak ki új dolgokat.
  • Szerző: Ripost

Gerber Zoltán és Nalesnyik Nóra Írországban ismerkedett meg egymással néhány éve. Első látásra egymásba szerettek, majd nem sokkal később azon kezdtek gondolkodni, milyen vállalkozásba kezdjenek. Eredetileg kávézót nyitottak volna, de erre nem volt elég pénzük.

- Írországban a vendéglátás borzasztó nagy befektetéssel jár, ezért inkább a lángossütés mellett döntöttünk – mesélte Zoltán lapunknak.

Mint mondta, mindketten hiányolták a lángost Írországból. Zoltán korábban Németországban élt, ahol már volt alkalma belekóstolni ebbe az életbe az ország legjobb és legelső lángososánál.

"Tőle tanultam a trükköket, így tudtuk, mi vár ránk. Megvolt a kellő tudás, nem nagyon ért minket meglepetés a saját sütödénkben" – folytatta.

A próbanapot 2015. szeptemberében a házuk előtt tartották meg mintegy 200 vendéggel. Ekkor még csak egy lángossütő kocsijuk volt, amit a vendégek Tigrisnek neveztek el. Nem sokkal később létrehozták sütödéjüket is, ami a Nora’s Langos nevet kapta.

Az íreket azonban nem volt könnyű meghódítani. Zoltánék szerint végtelenül kedvesek, barátságosak, ám „gasztronómiai ízlésük sajnos kissé fapados”. Nagyon nehezen próbálnak ki új dolgokat. A sikert végül a fokhagyma hozta meg, amit az írek nagyon szeretnek. Amikor megkóstolták a magyarok lángosát, azonnal megkedvelték! Annyira szeretik a hungarikumot, hogy a bátor vállalkozók két helyen is alig győzik őket ellátni.

Egy lángosozót a Howth-i piacon, Írország egyik legelitebb vásárhelyén működtetnek, de van büfékocsijuk is, amivel fesztiválokat látogatnak. További terjeszkedést is terveznek, de ez attól függ, hogy találnak-e dolgos, megbízható embereket. Zoltánék tehát vállalkozásuknak, és tüneményes kislányuknak, Amirának élnek, aki 10 hónapos kora óta fokhagymafüggő. Ilyen gasztronómiai körülmények között nem is csoda!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?