KÜLFÖLD

50 késszúrással végzett barátnőjével a szökésben lévő veszélyes bűnöző

A rendőrök azért mentek ki a férfi lakcímére, hogy őrizetbe vegyék, de már csak a több napja halott barátnője holttestét találták a lakásban. Hároméves közös lányukkal próbált meg elbújni a hatóságok elől. Sikertelenül...
  • Szerző: WM

Németországba menekült a szerb igazságszolgáltatás elől az a 24 éves férfi, akit a hazájában embercsempészés miatt ítéltek el. A bevándorló most azért került a német lapok címoldalára, mert Hagenben legalább 50 késszúrással kivégezte a 38 éves – szintén szerb – barátnőjét. Sajtóértesülések szerint a párnak volt egy hároméves kislánya, akit magával vitt menekülés közben a gyanúsított. A társasházban élő többi lakót sokkolták a történtek, mint mondták, nyolc hónapja lakott a család a házban, és harmonikusnak mondható életet éltek.

Fegyveres rendőrök mentek a szerb férfi elfogására. Képünk illusztráció
Fotó: GettyImages

Ez feltehetően akkor változott meg, amikor a nő közölte a barátjával, hogy szakítani akar.

A rendőrség egyébként teljesen véletlenül talált rá az áldozat holttestére. A rendőrök eredetileg azért mentek a lakáshoz, hogy őrizetbe vegyék a szerb embercsempészt, és a két ország között érvényben lévő kiadatási egyezmény értelmében átadják őt a szerb hatóságoknak. Az egyenruhások legnagyobb meglepetésére azonban nem a körözött férfit, hanem a napok óta holtan heverő nőt találták meg. A gyanú azonnal az élettársra terelődött, aki hosszú évekre a rácsok mögé vonulhat, ha bebizonyosodik a bűnössége. Szökés és embercsempészet mellett, akkor már ugyanis emberölés miatt is felelnie kell a bíróságon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?