KÜLFÖLD

42 fős család került karanténba a koronavírus miatt

Szkafanderben mentek ki az orvosok ahhoz a bielefeldi családi házhoz, ahol három lakónak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Mint kiderült, a fertőzöttek 39 további családtagjukkal élnek egy fedél alatt, őket most kivétel nélkül karanténba helyezték.
  • Szerző: WM

A német város szóvivője elmondta a Bild című napilapnak, hogy az orvosokat és mentőápolókat rendőri kísérettel küldték ki a török családhoz, mert attól féltek, hogy a klán tagjai agresszívvá válhatnak, amikor kiderül, hogy kéthetes karanténba kerülnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Ugyanazon család három tagja is hasonló panaszokkal fordultak a háziorvosukhoz. A doktor elrendelte a pácienseknél a koronavírus-tesztet, ami mindegyikük esetében pozitív lett. Az egészségügyisek informálni akarták a családot a további teendőkről, de a biztonság kedvéért rendőri erősítést kértek. A járőröknek szerencsére nem kellett közbeavatkozniuk, a család együttműködőnek bizonyult

– mesélte a lapnak Gisela Bockermann. A 42 fős család többi tagjánál csak abban az esetben végzik majd el a tesztet, ha megjelennek a vírus tipikus tünetei. A szóvivő azt is hozzátette, hogy ha bármelyikük is vét az intézkedés ellen, akkor első körben pénzbüntetés, de utána akár szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?