KÜLFÖLD

3000 szexrabszolgát tart fogva az Iszlám Állam

Nadia Muradot még 2014-ben rabolta el, és tartotta fogva hónapokig az Iszlám Állam. A fiatal nő szerint továbbra sem szabad lebecsülni a terrorszervezetet.
  • Szerző: WM

A 24 éves Nadia Murad fiatal kora ellenére már nagyon sok mindent átélt. Három évvel ezelőtt az Iszlám Állam katonái elrabolták, hónapokig rabszolgaként tartották fogva, és számtalanszor meg is erőszakolták. A fiatal nőnek hatalmas szerencsével sikerült megszöknie, majd egészen Németországig menekült. Az átélt borzalmak arra sarkallták Muradot, hogy sorstársaiért harcoljon.

A fiatal nő szerint ugyanis még legalább háromezer szexrabszolgát tart fogva a terrorszervezet. Hiába fogy Irakban és Szíriában az Iszlám Állam területe, nem szabad őket lebecsülni, mert világszerte vannak követőik, és bármikor, bárhol képesek újraszerveződni – véli Nadia Murad. A nőt nem törte meg a félelem, és az emberi ésszel szinte felfoghatatlan megpróbáltatások. Azt állítja, hogy muszáj valakinek felhívnia az emberek és a civilizált országok vezetőinek figyelmét a problémára. Több ezer sorstársa lehet, a legtöbben közülük azonban nem olyan szerencsések, mint ő - írja az krone.at. 

Muradnál pedig ezt kevesen tudhatnák jobban, elmesélése szerint ugyanis csak az ő családjából 40 emberrel végeztek a kíméletlen dzsihadisták. A jezidita valláshoz tartozó nőt 2016-ban egyébként Nobel-békedíjra is jelölték. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?