KÜLFÖLD

30 év múlva többségben lesznek az ázsiai és afrikai bevándorlók Európában

Ha a migráció üteme nem változik, utána már nem lehet megfordítani a folyamatot. A társadalmi feszültségek pedig beláthatatlanok lesznek.
  • Szerző: SZM

Az elöregedett európai lakosság bevándorlókkal való “vérfrissítési” kísérlete csúfos kudarccal fog végződni. Egyre inkább igaznak bizonyul az európai népek egyesítésének gondolatát felvető Robert Schuman néhai francia külügyminiszter híressé vált mondata, amely szerint “Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”.

A kudarc kezdeti időpontját, az egy családra eső utódok számának alapján az Ilpopulista.it cikke körülbelül 2050-re teszi.

Ha nem történik változás, akkorra az európai lakosok aránya 46 százalékra csökken, az ázsiai és afrikai gyökerekkel rendelkezőké pedig 54 százalékra nő.

Ha tehát ma Európa nyugati felén valakinek gyereke születik, ezt a valóságot fogja megélni 30 éves korában.

Attól kezdve pedig a helyzet évről évre romlani fog, és ez beláthatatlan társadalmi feszültségekkel fog járni. Az Ilpopulista Cicerót idézi. Az ókori Róma egyik leghíresebb filozófusa és politikusa azt mondta: “Az a jó polgár, aki nem tűr el az országában egy törvények felett álló erőt”. Az újságíró hozzáteszi: reméli, hogy az olasz és az európai polgárok sem fognak már sokáig tűrni...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?