KÜLFÖLD

1036 kereszténység elleni támadás volt Franciaországban

Ez a tavalyi mérleg. Február elején nem kevesebb mint öt templomba törtek be, megrongálták a kereszteket, ürülékkel kenték be a falakat, cafatokra tépték az imakönyveket.
  • Szerző: SZM

A keresztény jelképek és templomok ellen 1036 támadást regisztráltak tavaly a francia belügyminisztérium adatai szerint. A is megírta azt az esetet, amikor a Lyontól északra fekvő Chalon-sur-Saone katedrálisában az imádkozó hívek arra lettek figyelmesek, hogy valaki feltépi a bejárati ajtót, majd hangos: “Olvassátok a Koránt!” – kiáltásokkal a padok közé rohan. A férfi egy ideig azzal fenyegetőzött, hogy egy nála lévő kézigránáttal felrobbantja a templomot.

Február elején öt templomba törtek be. Megrongálták a kereszteket, ürülékkel kenték be a falakat, cafatokra tépték az imakönyveket, írta a Yahoo.fr.

Laurent Wauquiez a jobbközép republikánusok (Köztársaság Párt) elnöke is felszólalt a kereszténygyűlölet ellen és jelezte, hogy Párizs környékén négy templomban hasonló események játszódtak le, valamint Tarn és Burgundia megyékben is.

A francia kormány 2015 óta különböző összegekkel támogatja az istentiszteletek biztonságos lebonyolítását, de úgy tűnik, a támadásokat nem lehet megakadályozni, hiszen a tavalyi adatok még rosszabbak mint a tavalyelőttiek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?