POLITIK

Nem minden a siker: férje nélkül utazott az unokájához Karikó Katalin

Nagymama lett Karikó Katalin, aki férje nélkül utazta át az Egyesült Államokat, hogy segíthessen a kicsi körül. A Ripost megtudta, miért Francia Béla nélkül kelt útra.
  • Szerző: Ripost

Karikó Katalin férje nélkül indult el a keleti partról és szelte át az Egyesült Államokat, hogy segíthessen az unokája körüli teendőkben a San Diegóban élő lányának és urának. S hogy miért nem a férjével, Francia Bélával együtt indultak el? Meglepő, ugyanakkor érthető is a magyarázat, amit a szúrt ki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Karikó Katalin férje nélkül szelte át az Egyesült Államokat, hogy segíthessen az unokája körüli teendőkben (Fotó: Szegedi Tudományegyetem)

Bár a vakcina anyjaként emlegetett kutató egészségügyi dolgozóként már megkapta a koronavírus elleni védőoltást, számtalan nemzetközi médiumnak nyilatkozott, dokumentumfilm készült róla, s a Drew Weissmannal közösen megalkotott szabadalma révén, valamint a BioNTech alelnökeként komoly szerepe volt az új generációs vakcina megszületésében, a siker nem mindenhez elég.

Karikó Katalin egyik kommentjéből ugyanis kiderül, ahogy ő maga is kivárta a sorát a védőoltásnál, a férje, Francia Béla sem élvez protekciót.

Béla még nem kapott védőoltást és ezért rizikós lett volna a 6 órás repülőút Philadelphiából San Diegóba.”

– írja Karikó Katalin. Ezek után érthető, miért utazott egyedül a magyar kutató az unokájához. A vírus nem válogat, megoldást pedig csak a vakcina jelent ellene, oltás után pedig a férje elől is elgördül majd az akadály és végre ő is személyesen találkozhat a kisunokájával, Alexander Bear Amosszal.

És ezeket olvastad már?