BOZÓT

Káosz Újbudán: nem férnek a házakhoz a tűzoltók a parkoló autóktól

Naponta ezren is elkövetnek olyan szabálysértést a budapesti, XI. kerületi Infopark területén, ami akár emberéletekbe kerülhet, ha valami baj történik, de még csak büntetést sem kapnak érte. Miért nem törődik ezzel az önkormányzat?
  • Szerző: Ripost

A Járókelő blog fedezte fel, hogy a XI. kerületi Infopark területén lévő kis utcákban annak ellenére parkolnak egymás hegyén-hátán az autók, hogy ott tilos megállni, mivel tűzoltósági felvonulási terület. Mint azt a a helyszínen tegnap tapasztalta is, az irodaházak közötti összes sétányon ez a helyzet, mégis, egyik autón sincs még egy mikuláscsomag sem, nemhogy kerékbilincs. Az épületekben több ezer ember dolgozik, de ha tűz ütne ki, egy tűzoltóautó, de talán még egy mentő sem férne el az így leszűkült utcákban. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a blogot arról tájékoztatta, hogy a szabálytalanul parkoló autók esetében nem ők, hanem a kerületi önkormányzat közterületfelügyelete rendelkezik hatáskörrel, nekik pedig több ízben jelezték már ezt a problémát.

Odébb rakják a szabálytalankodókat

A -nak Kisdi Márk Máté, a Katasztrófavédelem szóvivője hangsúlyozta: nem véletlenül kérik nyomatékosan azt, hogy a tűzoltósági felvonulási területet hagyják szabadon.

„Mi mindig abban bízunk, hogy az embereknek fontos az öngondoskodás, és a maguk biztonsága érdekében betartják a szabályokat, de a rendbontók elszámoltatása nem a mi feladatunk” – tette hozzá a szóvivő. Megnyugtatott: az nem fordulhat elő, hogy szabálytalanul parkoló autó miatt ne oltsanak el egy tüzet, ilyen esetekben speciális elszállító autó érkezik a helyszínre, ami a szabálytalanul parkoló autókat elteszi az útból, ezzel azonban értékes perceket veszíthetnek adott esetben akkor, amikor ezen akár emberéletek is múlhatnak.

 

A megkérdezett néhány szabálytalanul parkolót, tudja-e, miért nem szabad ide állni és ha igen, miért teszi mégis. Azzal mentegetőztek, hogy több parkolóhelyre lenne szükség a környéken. Abba egyébként bele sem gondoltak, miért tilos itt parkolni és hogy ez veszélyhelyzetet okozhat. A közelben van egyébként kétszintes mélygarázs a Tüskecsarnok alatt, ahol 435 autót tudnak elhelyezni.

Amíg büntetlenül állhatnak munkahelyük bejárata elé, addig aligha fognak ezen a szokásukon változtatni az autósok. Megoldást az jelentene, ha az önkormányzat komolyan venni a közterület rendjének betartatását. Szerettük volna megtudni a polgármesteri hivatalban, mi ennek az akadálya, kérdéseinkre azonban lapzártánkig nem kaptunk választ.

Senki nem bünteti a luxusautók gazdáit

Fotó: Ripost

Senki nem érti miért nem büntetik meg azoknak a luxusautóknak a gazdáit, akik a Nyéki Imre uszoda melletti, forgalomtól elzárt füves területen parkolnak. A környéken lakók háborognak, hiszen egyre nehezebb itt a parkolás délutánonként, miközben ha éppen vizilabdameccs zajlik az uszodában, luxusautók állnak fel a fűre, ami már teljesen tönkrement ezen a területen. A által készített felvételen jól látszódnak a keréknyomok.

Fotó: Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?