önkormányzat

48 találat
INSIDER

Végleg bezárhatnak a szórakozóhelyek az új csendrendelet miatt, amit Terézváros tervez

Újragondolná a hatályos csendrendelet a VI. kerület önkormányzata.

INSIDER

„Le vagyok robbanva” – életveszélyes házban él Béla bácsi, mégsem segítenek rajta

Már csak mindössze három lakásban élnek az erzsébetvárosi kibelezett társasházban.

INSIDER

Ki kellett költözni a penészes, dohos lakásból az önkormányzat miatt

Nem tud VIII. kerületi, Bókay utcai lakásában élni Windhardt Tibor. A lakás folyamatosan ázik a társasház közös tulajdonú részei miatt – de az önkormányzat nem tett semmit.

POLITIK

Vízben állt a zuglói lakás, segítség helyett kikapcsolták az áramot

Két, 100%-ban önkormányzati tulajdonban álló lakás is használhatatlanná vált Zuglóban. Az önkormányzat csak az egyik bérlőnek utalt ki szükséglakást, a másik család marad a szétázott otthonukban.

INSIDER

Sok a fertőzött ezen a magyar településen – az önkormányzat kéri, hogy senki ne menjen oda

Már a helyi önkormányzat is arra kéri a látogatókat, hogy a jelenlegi helyzetben halasszák ezt későbbre.

INSIDER

Kísértetház áll Zugló szívében, félnek a környékbeliek

Zugló szívében áll egy két házból álló önkormányzati épületkomplexum, ahová újabban hajléktalanok költöztek be. A mellékhelyiségben ömlik a víz és infralámpa fogyasztja az áramot, a rezsit a kerület állja. A környékbeliek panaszkodnak.

INSIDER

Breaking: Rendőri akció zajlik a VII. kerületi önkormányzat épületénél egy DK-s képviselő miatt

Információk szerint több rendőr vonult a helyszínre.

INSIDER

Mégis, kinek a dolga rendet tenni? Autóroncsok foglalják el a parkolóhelyeket Zuglóban

Egyre több Zuglóban a parkolóhelyet foglaló autóroncs. Akad, aki már nyolc hónapja parkoltatja közterületen balesetes autóját, de olyan parkolót is találtak lapunk munkatársai, ahol az összes helyet egy autószerelő műhely roncsai foglalják el.

INSIDER

Továbbra is szeméthalom áll a 1,5 milliárdos lakóház helyén

A hajléktalanok eltűntek, de a szeméthalom megmaradt a zuglói önkormányzati telken, ahol innovatív önkormányzati társasház építésére kapott 1,5 milliárd forintot a XIV. kerület az Európai Bizottságtól.

INSIDER

Ezért vannak kiakadva a Nyócker lakói – videó!

Mocsok és fertő – megint ez jellemzi Józsefvárost az ott lakók szerint, és lapunk munkatársai is ezt tapasztalták a helyszínen. Azért „megint”, mert a kerület előző, fideszes vezetése az elmúlt évek során sok pénzt és energiát ölt abba, hogy a gettóként e

INSIDER

Rejtély: vajon hol voltak 23 évig a töki önkormányzat széfjében most megtalált halott hamvai?

A helyieket is sokkolta a páncélszekrényből előkerült hamvak története.

INSIDER

Most kaptuk a hírt: emberi hamvakat találtak az önkormányzat páncélszekrényében

Tök önkormányzatának széfjében találtak rá a maradványokra.

INSIDER

Koronavírusos a Budavári Önkormányzat 18 dolgozója: többeket megfertőzhettek

A Budavári Önkormányzatnál tesztelni kezdték a dolgozókat, több koronavírusost is találtak.

POLITIK

Minden faluban és városban más szabályok jöhetnek

Az önkormányzatok most hétvégére is jogosultságot kaptak arra, hogy saját jogkörben dönthessenek a közterület-használattal kapcsolatos kérdésekben a koronavírus-járvány miatt.

BOZÓT

Nem segít a garázstulajdonosokon a zuglói önkormányzat

Hiába tiltakoztak, a zuglói önkormányzati testület nem segít rajtuk, ezért hosszú pereskedés elé néznek a garázstulajdonosok. Nemrég ultimátumot kaptak: 30 napon belül le kell bontaniuk saját tulajdonú, ám a MÁV kezelésében lévő területen álló garázsukat,

BOZÓT

Botrány Zuglóban: ma szembesítik a képviselőket a garázssor ügyében

30 napon belül le kell bontaniuk saját tulajdonú, ám a MÁV területén álló garázsaikat – erről kaptak ultimátumot több tucatnyian Zuglóban, a Francia úton. A helyi önkormányzat csütörtök délután vizsgálta meg a garázssor ügyét. A tulajdonosok szerint az ön

BOZÓT

Így nyerészkedik a leégett kollégiumon a ferencvárosi önkormányzat –videó

Újjáépíti a tavaly szándékos gyújtogatás miatt leégett budapesti, Ráday utcai református kollégiumot az egyházkerület. A pénzt az állam adja, ráadásul a környéket is rendbeteszik, ám a ferencvárosi önkormányzat 100 milliót szed be tőlük az újjáépítési mun

POLITIK

Káosz Újbudán: nem férnek a házakhoz a tűzoltók a parkoló autóktól

Naponta ezren is elkövetnek olyan szabálysértést a budapesti, XI. kerületi Infopark területén, ami akár emberéletekbe kerülhet, ha valami baj történik, de még csak büntetést sem kapnak érte. Miért nem törődik ezzel az önkormányzat?

INSIDER

Ultimátumot kaptak a zuglóiak, egy hónap alatt le kell bontaniuk saját garázsukat

Kiszolgáltatottnak és becsapottnak érzik magukat azok a zuglóiak, akiknek a Francia úton, a zuglói vasútállomás háta mögötti töltésnél van – vagyis csak volt – garázsuk. Az új zuglói vezetés ugyanis fizetős parkolót akar ott építtetni, ezért rá akarja ten

INSIDER

10 tonna szemét állt a ház udvarán, kényszertakarítást rendeltek el

Újabb kényszertakarítást rendelt el az önkormányzat egy biatorbágyi háznál, melynek lakója egy mániákus gyűjtögető, aki Volán-járattal hordta haza a lomot. A férfi nem ellenkezett, sőt, hálás volt a rendrakásért, azt mondta, örül, hogy végre látja a saját

POLITIK

Karácsony: zsákmányt ne akarjon senki! Majd adott helyetteseinek 200 milliót

Karácsony az Inforádióban főpolgármesteri terveiről szólva bejelentette, zsákmányt ne akarjon senki! Aztán „ennek jegyében” kedden 3-ról 5-re emelte helyetteseinek számát, és megemelte a fizetésüket, ami így 200 millió forinttal kerül majd többe az adófiz

POLITIK

Orbán Viktor: Röszkéből egy is elég volt

A miniszterelnök pénteki rádiós nyilatkozatában a sikeres családvédelmi akcióterv folytatásáról, a gazdaságvédelmi lépések szükségességéről, az önkormányzati választások eredményéről és a Törökország indította katonai akció hátteréről is beszélt.

POLITIK

Orbán Viktor levelet írt a fideszes polgármestereknek

Levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az önkormányzati választáson megválasztott minden fideszes képviselőnek és polgármesternek. A levelet Bereznai Csaba képviselő hozta nyilvánosságra.

HARCÉL

Kósa Lajos: A háborúzás, gyűlölködés nem építkezés

A kormánypártok által ajánlott építkezés, gyarapodás, vagy az ellenzék által szított háborúskodás, gyűlölködés közül kell választaniuk a szavazóknak október 13-án – jelentette ki Kósa Lajos szerdán Zalaegerszegen.

POLITIK

Ismét kormánypárti többségű lehet Budapest közgyűlése

A XXI. Század Intézet kimutatása alapján nagy eséllyel a Fővárosi Közgyűlés összetétele is kormánypárti többségű marad októberben.

HARCÉL

Gulyás Gergely: Az ellenzék országos politikai küzdelmet akar

Az október 13-i önkormányzati választáson az a legfontosabb, hogy azok kapjanak bizalmat, akik képesek a település érdekében kormányozni a helyhatóságot, és a kormánnyal együttműködni – mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtökön Baján.

INSIDER

Nem kap orvosi ellátást egy féléves kisfiú Zuglóban

Karácsony Gergely bürokratái szívatnak egy családot! Megtagadták egy apától, hogy elismerje a kisfiát, ezzel együtt a gyermektől a magyar állampolgárságot. Így a kicsi nem kaphat semmiféle ellátást, sem tajkártyát, magyar útlevelet, nem jogosult az oltáso

INSIDER

Így kapnak támogatást a családok az iskolakezdéshez

Budapest több kerületében már igényelhetik az iskolakezdési támogatást a rászoruló gyermekek szülei. A támogatást a korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzatok adják, utalvány formájában.