INSIDER

Parkolási káosz Ferencvárosban: büntetik az embereket, de nem szólnak!

Több autós is Mikulás-csomaggal kezdte a napot tegnap Ferencvárosban. Keddtől ugyanis visszaállt a parkolási rend a IX. kerületben, üzembe helyezték az új parkoló órákat és fizetni kell már ismét a parkolásért – de erről nem szóltak, sok parkolóóra pedig nem működött.
  • Szerző: Ripost

Mint a megírta, több mint egy hónapja van parkolási káosz a kerületben, ezért a József Attila lakótelepen ingyenes volt a parkolás, mert nem volt hol fizetni. A régi órák már nem működtek, az újak még nem. Kezdetben a régi órákon az szerepelt, hogy január 15-ig ingyenes a parkolás, aztán amikor nem sikerült megoldani, akkor kicserélték arra a feliratra, hogy „ideiglenesen” ingyenes a parkolás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

Ez az „ideiglenesen” most járt le, hétfő este üzembe helyezték az órákat.

„Honnan tudtam volna, hogy most kezdődik a fizetős időszak? Este, amikor jöttem haza, még az volt kiírva, hogy ideiglenesen” – tette fel a kérdést jogosan egy helyi lakó.

„Lekerült az automatákról a fólia és a FevIX munkatárai pénteken és szombaton végigszórólapozták az autókat„- írta ki a kerület Facebook oldalán. A szórólapon és a Facebook kiíráson kívül sehol sem figyelmeztették a környékbelieket, hogy megkezdődött a fizetési időszak. Mivel nagyon sokan panaszkodtak, a kerület elismerte, hogy bizonyára nem jutott el mindenkihez az információ, ezért azoknak, akiket első napokban büntetnek lehetőségük van méltányosságot kérni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?