KÜLFÖLD

Izraeli orvos: hamarosan eldobhatjuk az oltási igazolásokat

Izraelben sok tekintetben vissza tudtak már állni a járvány előtti életvitelre. Az ország oltási munkacsoportjának vezetője pedig arról beszélt egy interjúban, hogy hamarosan az oltási igazolásokat is maguk mögött hagyhatják.
címkék:
  • Szerző: WM

Izrael jelenleg a világ egyik legátoltottabb országa, a lakosság több mint hatvan százaléka már a második adag koronavírus elleni vakcinát is megkapta. Ennek pedig meg is lett az eredménye, az országban ugyanis már sok tekintetben visszatérhettek az emberek a régi életükhöz. Nyitva vannak az iskolák, éttermek, múzeumok, szolgáltatók és a sportesemények is látogathatóak.

Dr. Boaz Lev vezeti Izraelben az oltási munkacsoportot. A 73 éves szakember hozzátette, hogy a legtöbb dologhoz jelenleg még szükség van az úgynevezett oltási igazolásra, de hamarosan már eldobhatják az emberek azt is.

Dr. Boaz Lev szerint van ok a bizakodásra, de nem szabad felelőtlennek lenni.
Fotó: Twitter

Bár az élet pezsgése lassan teljesen visszatér Izrael utcáira, Boaz Lev szerint még vannak korlátozások. A határok például zárva vannak, és a koronavírus mutációi miatt is vannak aggodalmak, de az orvos megnyugtatott mindenkit, hogy pontosan figyelik a helyzet alakulását, és időben fognak tudni reagálni az esetleges veszélyekre.

A szakember a svájci Blicknek elmondta, hogy lényegében, aki szeretett volna oltást kapni, az már túl esett a tűszúráson. Csupán a 16 alattiakat nem oltották be és azt a pár százezer embert, akik teljesen elutasítják a vakcinát. Ez azonban már a járvány alakulása szempontjából nem okoz nagy problémát.

Izraelben szépen lassan minden visszatér a régi kerékvágásba.
Fotó: afp

Boaz Lev azt is elmondta, hogy náluk azért elsősorban csak a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltottak, mert az volt az első, amelyből rendelni tudtak. Már a Moderna szere is elérhető az országban, de az orvos Londonban élő lányát AstraZenecával oltották. Boaz szerint felesleges válogatni.

A legjobb vakcina az, amelyiket a leggyorsabban meg tudunk kapni...

– tette hozzá végezetül a szakember.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?