INSIDER

Veronai buszbaleset áldozatainak emlékdala szólt a hős tanár temetésén

Belehalt a bánatba – mondták többen is Vígh György, a hős tornatanár temetésén pénteken. A Szinyei Merse Pál Gimnázium tanára is ott volt a veronai buszbalesetnél, és bár diákok sorát sikerült kimentenie ki a lángoló járműből, két gyermeke életét vesztette.
  • Szerző: Ripost

Megtelt a XV. kerületi Jézus Szíve templom, ahol gyászszertartás keretében vettek végső búcsút a 66 évesen elhunyt Vígh Györgytől. A hős tornatanár a Veronában 2017 január 20-án kigyulladt buszon utazott, s bár rengeteg gyereket mentett ki a lángok közül, a 30 éves fia, Balázs és a 18 éves lánya, Laura is ott vesztette életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokak szerint a férfi képtelen volt túltenni magát a tragédián és közel három, évvel a szörnyű baleset után belehalt a bánatba.

Családtagok, kollégák és diákok kísérték végső útjára a tornatanár földi maradványait, miközben Bornai Tibor a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére írt dala, a Nélküled, veled szólt.

Vígh Györgyöt a buszbalesetben elhunyt gyermekei mellé helyezték a templom urnatemetőjében.

Ha kíváncsi vagy, mit mondott az elhunyt hős tornatanár özvegye lapunknak, keresd a napilap szombati számát az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?