INSIDER

Most érkezett a hír: 28 migránst szállító autót fogtak el a rendőrök – fotók

Migránsokkal teli autót kapcsoltak le a rendőrök hajnalban az M1-es autópályán.
  • Szerző: Ripost

Hajnali fél 4 környékén az M1-es autópályán, Nagyszentjános térségében a rendőrök egy szlovák rendszámú gépkocsit állítottak meg ellenőrzésre. Az autót egy szerb férfi vezette, aki mellett nagy meglepetésre 28, magát afgán állampolgárnak valló férfi is utazott, összezsúfolva a raktérben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó. police.hu

A külföldi utasoktól kérték a rendőrök, hogy igazolják személyazonosságukat, de nem tudták megfelelő igazolni állampolgárságukat, és magyarországi tartózkodásuk sem bizonyult jogszerűnek, ezért egyértelmű volt, hogy át akarták csempészni őket az országon. A migránsokat a rendőrök a magyar jogszabály értelmében az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

Fotó: police.hu

A 35 éves szerb sofőr ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, ami alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő- adta hírül a police.hu

Fának hajtott, majd menekülni akart az embercsempész, a rendőrök elfogták

A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 migráns közül többen megsérültek.Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. szeptember 27-én 19 óra 25 perckor az M1-es autópályán, Abda térségében akartak ellenőrizni egy osztrák rendszámú gépkocsit. A jármű vezetője menekülni próbált, majd Abda külterületén egy fának hajtott. A járőrök az autóban a 20 éves szerb sofőrön kívül további harmincegy, magát szír állampolgárnak valló személyt – köztük nőket és gyermekeket – találtak. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, közülük a baleset miatt többen megsérültek. A sérülteket a mentők kórházba vitték, ellátásukat és meghallgatásukat követően társaikkal együtt – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjét elfogták, előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van. Ellene a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

54 határsértő Bács-Kiskun megyében

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?