INSIDER

Győri késelés: korábban már kapott időpontot a pszichológushoz a diák

A 17 éves András az iskolai stressz miatt gyomorbántalmakra panaszkodott a szüleinek, de nem jutottak el időben a szakemberhez.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról lapunk korábban többször is beszámolt, december 5-én egy 17 éves fiú fizikaóra közben azért szurkálta meg 51 éves tanárnőjét, mert hármast kapott a dolgozatára. Az szakorvosi vizsgálatok eredménye nélkül egyelőre nem lehet megállapítani, hogy egészségügyi vagy bűnügyi kategóriába tartozik-e az eset.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kisalföld/H. Baranyai Edina

A fiú ügyvédje, Faragó Péter a Magyar Nemzetnek elmondta: Andrást jelenleg Győrben, a büntetés-végrehajtási intézetben, egy három négyzetméteres, kétszemélyes cellában őrzik – kamerákkal is.

A letartóztatott 17 éves diák egyedül van a cellában, védője a börtönőröktől tudja, hogy az égvilágon semmi probléma nincs vele, az őrök el is mondták, hogy szeretnék, ha a többi fogvatartott is ilyen kezelhető volna, mint H. András. Faragó Péter szerint védence teljesen magába zárkózott és végtelenül szomorú, és azt továbbra sem tudja felidézni, hogy pontosan mi is történt.

A fiú a késelés előtti héten jelezte szüleinek, hogy a fokozott elvárások, az iskolai stressz miatt hasmenése és állandó gyomorfájdalma van. A szülők be is jelentkeztek vele pszichológushoz, aki e hétre adott időpontot.

A diák korábban mindent bevallott, annak ellenére, hogy nem emlékszik ámokfutásának részleteire.

Úgy tudni, hogy a megkéselt tanárnőt ezen a héten engedik ki a kórházból, ezzel kapcsolatban azonban nem hangzott el újabb információ. Oláh Attila, a kórház igazgatója nem adhat több tájékoztatást a tanárnő távozásával kapcsolatban. Úgy tűnik, most kezdi felfogni, mi történt vele, ami hatalmas lelki teher számára. András, a késelő édesapja már tett nála kórházi látogatást – írja a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?